Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serbisk politi jakter desperat på «Beistet fra Genova», men ingen vet hvor han er

Grunnen til at Danmark spiller for tomme tribuner.

BEISTET: Ivan Bogdanov er et fjes man helst vil unngå å se på tribunen. Her er han etter at han ble lagt i jern i Genoa i 2012. En kamp som ga ham tilnavnet Beistet fra Genoa. Foto: REUTERS/Stringer/NTB Scanpix
BEISTET: Ivan Bogdanov er et fjes man helst vil unngå å se på tribunen. Her er han etter at han ble lagt i jern i Genoa i 2012. En kamp som ga ham tilnavnet Beistet fra Genoa. Foto: REUTERS/Stringer/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): EM-kvalifiseringskampen mellom Albania og Serbia for nøyaktig en måned siden måtte stoppes etter at det oppsto opptøyer både på banen og tribunen.

Det hele kulminerte i at Serbia ble tilkjent seieren 3-0, uten at det roet sinnene hos noen av partene. I tillegg må Serbia spille kveldens hjemmekamp mot Danmark for tomme tribuner.

Det hindrer i alle fall en særdeles ubuden gjest i å slippe inn på Røde Stjerne Stadion i Beograd - Ivan Bogdanov.

Sist gang kameralinsene, eller myndighetene for den saks skyld, visste hvor 34 år gamle Bogdanov befant seg, var nettopp under kampen mot Albania. Han var nemlig en av de som stormet banen.

- På flukt Siden den gang har «Beistet fra Genova», et tilnavn han fikk etter å ha satt fyr på et albansk flagg på tribunen under en kamp mot Italia i Genova, gått under jorden.

Danske Ekstrabladet har snakket med en journalist i den serbiske avisa Blic. Darko Nicolic kan fortelle at ingen vet (eller vil fortelle) hvor Bogdanov oppholder seg.

- Ivan Bogdanov er på flukt fra politiet. Etter at han invaderte banen i kampen mot Albaia har det forgjeves forsøkt å spore ham opp, forteller Nikolic.

- Selv om han hadde vært i Beograd, så er det en 20 år gammel intern ed blant serbiske hooligans: man snakker ikke med mediene.

Men selv om Bogdanov skulle beginne seg i den serbiske hovedstaden i kveld, vil han altså ikke slipp inn på arenaen. 

Ingen fordel Morten Olsens danske drenger har fått en helt gjennomsnittlig start på EM-kvalifiseringen. Etter tre kamper står de med fire poeng, og en seier i Beograd hadde hjulpet betraktelig på poengbeholdningen. 

De må riktignok klare seg uten landslagskaptein Daniel Agger, men Olsen tror likevel det skal være mulig å få med seg et resulat. Han er derimot ikke like fornøyd med at kampen skal spilles for tomme tribuner.

- Jeg ser ikke på det som noen fordel for oss. Det er likt for begge parter. Jeg tror ikke det er noen idrettsutøvere som ønsker å prestere foran tomme tribuner. De spiller tross alt ikke bare for seg selv, sier landslagssjefen ifølge Berlingske Tidende.

Avspark i Beograd er klokka 20.45.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media