Serbisk topproer døde under trening

- Det får deg til å tenke på hva du holder på med, sier Olaf Tufte.

DØDE UNDER TRENING: Den serbiske roeren Nemanja Nesic. Foto: Det serbiske roforbundet
DØDE UNDER TRENING: Den serbiske roeren Nemanja Nesic. Foto: Det serbiske roforbundetVis mer

(Dagbladet): Den serbiske roeren Nemanja Nesic døde plutselig under en treningsøkt onsdag morgen i hjembyen Smederevo, melder Det serbiske roforbundet i en melding på hjemmesidene sine.

- Det plutselige dødfallet til Nemanja Nesic er et fryktelig tap for familie, venner, rokolleger så vel som serbisk rosport, fordi han hadde et fantastisk potensial, sier generalsekretær Nebojssa Jevremovic i det serbiske roforbundet.

Norges største ro-profil, Olaf Tufte, var ikke kjent med dødsfallet når Dagbladet ringer.

- Nå er ikke rosporten større enn at vi vet hvem hverandre er, så jeg har så noenlunde call på hvem han var, selv om jeg ikke hadde noe spesiell kontakt med ham. Det er selvfølgelig vanvittig kjipt, sier Tufte til Dagbladet.

- Det får deg til å tenke på hva du holder på med, erkjenner Tufte, som samtidig minner om at å drive med toppidrett er frivillig.

Kollapset i båten Nesic holdt på med forberedelser til en verdenscupregatta i München da han segnet om i båten.

- Han kollapset i båten sin, og treneren hans var veldig nær. Han ble fraktet til land i hui og hast hvor en ambulanse sto og ventet. Dessverre var han allerede død, sier Jevremovic til nyhetsbyrået Tanjug.

TANKEFULL: Olaf Tufte erkjenner plutselige dødsfall i toppidretten får ham til å reflektere over det han holder på med.Foto: AP Photo/Keystone/Sigi Tischler/NTB scanpix
TANKEFULL: Olaf Tufte erkjenner plutselige dødsfall i toppidretten får ham til å reflektere over det han holder på med.Foto: AP Photo/Keystone/Sigi Tischler/NTB scanpix Vis mer

Nesic ble 24 år gammel. Han var en del av ulike serbiske rolandslag i åtte år, og kunne vise til to bronsemedaljer fra EM i firer, lettvekt fra 2009 og 2011. Han var imidlertid ikke kvalifisert til OL i London.

Uten forvarsel Som toppidrettsutøver var han gjenstand for hyppig testing ved det nasjonale sportsinstituttet, men det hadde ikke blitt gjort noen funn som tydet på underliggende helseproblemer.

- Det var ingent tegn til at en slik tragedie kunne inntreffe. Nemanja Nesic var en ekstraordinær roer, vinner av EM-medaljer og en idrettsutøver i toppklasse, som tok del i OL-kvalifisering for bare to uker siden, sier Jevremovic til Tanjug.

Politiet vil nå gjennomføre rutinemessig etterforskning av dødsfallet.