Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serbiske U21-spillere utestengt etter slåsskamp

Det serbiske fotballforbundet besluttet torsdag å utestenge to spillere i ett år og to i støtteapparatet i to år etter bråket i U21-kampen mot England forrige uke.

England sikret EM-plass med 1-0-seieren (2-0 sammenlagt) på bortebane, men kampen blir først og fremst husket for utenomsportslige hendelser.

Under feiringen av Connor Wickhams vinnermål haglet det både fyrverkeri og skjellsord fra tribunen. Dessuten gikk flere fra det serbiske laget til angrep på engelskmennene like etter kampslutt.

Det har nå resultert i at midtbanespilleren Nikola Ninkovic og spissen Ognjen Mudrinskij er ilagt ett års suspensjon fra landslaget. I tillegg må assistenttrenerne Srdjan Maksimovic og Andreja Milutinovic ta to års pause fra fotballen.

- De har brutt grunnleggende prinsipper når det kommer til fair play. Slik eller tilsvarende oppførsel vi ikke bli tolerert i framtiden, sa Savo Milosevic, som er sjef for samtlige serbiske landslag.

Nekter for rasisme Samtidig har Serbias fotballforbund nektet for rasistisk oppførsel, selv om Englands venstreback Danny Rose hevdet at han utsatt for rasistiske tilrop fra den serbiske fansen både før under og etter kampen. Rose ble etter kampslutt i Krusevac utvist for å sparke en ball mot hjemmepublikummet.

UEFA-president Michel Platini uttalte tidligere denne uken at forbundet vil studere TV-opptak av kampen for å se om tilhengerne faktisk lagde «apelyder» mot Rose.

UENIGHETER: Det oppstod bråk etter mellom spillerne etter kampen mellom Serbia og Englands U21-landslag forrige uke. Nå er to serbiske spillere utestengt. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
UENIGHETER: Det oppstod bråk etter mellom spillerne etter kampen mellom Serbia og Englands U21-landslag forrige uke. Nå er to serbiske spillere utestengt. Foto: AP Photo/NTB Scanpix Vis mer

- For over et år siden ga vi både Kroatia og Serbia et alvorlig «gult kort». Nå får vi se hva disiplinærutvalget bestemmer etter at de har fått rapporten fra delegatene og sett på fjernsynsbildene, sa franskmannen.

Den engelske landslagsledelsen var etter kampen krystallklar på at Serbia-fansen hadde oppført seg stygt mot blant andre Rose.

- Det var helt klart et par rasistiske fornærmelser fra tribunen. Det er veldig trist og en skam, sa U21-trener Stuart Pearce.

(NTB)