BRAST I GRÅT: Serena Williams t.h) måtte avbryte en doublekamp med storesøster Venus under Wimbledon-turneringen tidligere i juli. En virussykdom førte til at Serena ble sengeliggende i flere dager. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB Scanpix
BRAST I GRÅT: Serena Williams t.h) måtte avbryte en doublekamp med storesøster Venus under Wimbledon-turneringen tidligere i juli. En virussykdom førte til at Serena ble sengeliggende i flere dager. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB ScanpixVis mer

Serena: - Jeg forsto ikke hvor syk jeg var

Ble beordret av banen av storesøsteren.

Serena Williams spiller i kveld 2. runde-kamp mot tsjekkiske Karolina Pliskova i  Bank of West Classic i Stanford, California.

Hennes første turnering siden hun og storesøster Venus trakk seg etter bare tre game i doublekampen mot Kristina Barrios (Tyskland) og Stefanie Voegele (Sveits) i Wimbledon 1. juli.

Bommet på ballen Allerede før kampen startet burde Serena skjønt at noe var galt:

Hun klarte ikke engang å ta imot ballene som balljentene kastet til henne, og hun misset på enkle slag oppvarmingen.

Nå snaker hun for første gang om hva som skjedde.  Det som viste seg å være en virussykdom førte til at leger beordet henne til å være sengeliggende i tre dager.

- Det var ille - Jeg forsto ikke hvor syk jeg var. Det er rart, men det er fighteren i meg. Jeg vet aldri når jeg skal stanse. Det var først etterpå det gikk opp for meg hvor ille det var, sier Serena Williams til AP.

Storesøster Venus så hvor dårlig det sto til med lilleøsteren, og beordret lilleøsteren av banen etter at de hadde tapt de tre første gamene.

- Hun sa «gå av banen. Jeg er eldst av oss, og jeg sier at du må gå av», sier Serena Williams.

- Men jeg liker ikke å skuffe folk; ikke min søster og ikke fansen. Men nå vet jeg bedre. Om jeg ikke føler meg bra, så kommer jeg ikke til å trå ut på banen igjen, sier hun til USA Today.

Ferie og trening Etter å ha vært sengeliggende i tre dager, og gjennomført en rekke tester, så dro hun til Kroatia for en avslappende ferie, samtidig som hun hadde gode tennisfasiliteter. Hun trente om morgenen og tok det med ro resten av daen.

- Jeg løp og svømte litt, og så prøvde jeg å holde meg unna hai. Det er en god motivasjon når du bader i havet. Jeg har ikke lyst til å bli spist av hai, sier hun.

Filminnspilling Hun har også rukket litt filminnspilling i Toronto før hun nå er tilbake på centrecourten.

- Jeg vet ikke om det det er meningen at det skal være hemmelig. Men jeg elsker å gjøre filmer. Det har jeg alltid gjort, sier Serena Williams.

Bank of  West Classic-turneringen er den perfekte comebackarenaen for Serena Williams. Hun vant her både i 2011 og 2012 - og hun har ni strake seirer er, etter at hun sto over fjorårets turnering.

Dødssyk Det var også her hun restartet karrieren i 2011 etter at hun var døden nær etter at hun fikk blodpropp i den ene lungen.

- Jeg lå bokstavelig talt for døden. Jeg hadde en alvorlig sykdom, men det tok tid før jeg skjønte det, sa hun ifølge The Guardian i 2011.

- Jeg har alltid likt denne turneringen. Dette er et spesielt sted for meg, sier hun.

UNDERSØKES: Serena Williams undersøkes av helsepersonell etter at hun måtte gå av banen i Wimbledon-turneringen. Foto: AFP / NTB Scanpix
UNDERSØKES: Serena Williams undersøkes av helsepersonell etter at hun måtte gå av banen i Wimbledon-turneringen. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer