Serena banket søsteren i Wimbledon-finalen

Revansjerte fjoråret.

WIMBLEDON-MESTER IGJEN: Serena Williams slo søsteren Venus 2-0 i Wimbledon-finalen. Foto: REUTERS
WIMBLEDON-MESTER IGJEN: Serena Williams slo søsteren Venus 2-0 i Wimbledon-finalen. Foto: REUTERSVis mer

|||Serena Williams (27) ble for sterk for storesøster Venus (29) og kunne juble for sin tredje Wimbledon-tittel.

Seks år etter sin forrige triumf er Serena Williams igjen dronningen av Wimbledon. I lørdagens finale vant hun 7-6 (7-3), 6-2.

Det var tredje gang i karrieren at 27-åringen gikk til topps i verdens mest prestisjefylte turnering. Hver gang har hun slått søsteren. Lørdagens tittel var også hennes ellevte Grand Slam-triumf.

- Det er ikke til å tro at jeg har vunnet elleve majortitler. Det er en stor ære, sa Serena Williams.

Søsterdominans
Williams-søstrene har dominert Wimbledon-turneringen de siste ti årene. Åtte ganger (Venus 5, Serena 3) har en av dem jublet for seier.

- Det føles utrolig å holde trofeet igjen. Jeg kan ikke tro at jeg holder det, og at Venus ikke gjør det. Det har ikke gått opp for meg ennå, sa Serena Williams.

I fjor måtte Serena gi tapt for Venus i finalen. Dersom Venus Williams hadde vunnet årets turnering, ville hun blitt den første kvinnen med seier tre ganger på rad siden Steffi Graf klarte det i 1991-93.

Serena tok sin første Wimbledon-tittel på seks år. Hun har også best statistikk i innbyrdes oppgjør mot søsteren. 27-åringen har vunnet 11 av 21 møter. I Grand Slam-finaler er hun i føringen med 6-2.

- For god
Første sett var jevnspilt og måtte avgjøres i tiebreak. Men i annet sett tok annenseedede Serena Williams kontroll og knuste søsteren.

Kampen varte i underkant av halvannen time.

- Hun var for god i dag. Hun svarte på alt. Hun spilte best tennis i dag, sa Venus om lillesøsteren.

Senere lørdag skulle de spille doublefinale sammen.

(NTB)