Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serena ble hyllet som årets idrettsutøver. Det får hestefansen til å se rødt

Mener galopphest burde ha vunnet.

HAR HERJET: Serena Williams (34) har vunnet blant annet Wimbledon, French Open og Australian Open i 2015. Foto: EPA / FRANCIS R. MALASIG / NTB Scanpix
HAR HERJET: Serena Williams (34) har vunnet blant annet Wimbledon, French Open og Australian Open i 2015. Foto: EPA / FRANCIS R. MALASIG / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I går kåret det anerkjente magasinet Sports Illustrated tennisspilleren Serena Williams til årets sportsperson.

Williams er den første kvinnen som har vunnet prisen alene siden 1983, etter at hun har herjet vilt på tennisbanen denne sesongen.

Det er 34-åringens triumfer i blant annet Wimbledon, French Open og Australian Open som gjør at hun får vinner den prestisjetunge kåringen.

Går hardt ut Det liker en del fans av galoppridning svært dårlig. Hestefolket mener nemlig at superhesten «American Pharoah», som vant prestisjetunge Triple Crown i år, burde fått prisen som årets sportsperson.

«Nok en gang har sportspressen ødelagt for fullblodsgalopp», skriver hestenettstedet «horseracingnation.com», ifølge Buzzfeed.

«Jeg er skuffet over å annonsere at Triple Crown- og Grand Slam-mester American Pharoah ikke er blitt kåret til årets sportsperson for 2015. Isteden gikk prisen til tennisstjerna Serena Williams. Til tross for at American Pharoah vant fansens avstemning, kommer ikke dette som noen stor overraskelse. (...) Sports Illustrated, agendaen deres er åpenbar», sto det videre i saken på hestenettstedet.

Plaster på såret Ifølge Buzzfeed skrek også hestefansen ut på Twitter, der flere truet å si opp sine abonnement på Sports Illustrated siden magasinet «nekter å godta galopp som en seriøs sport».

SUPERHEST: Galoppfans i USA mener denne hesten, American Pharoah, og ikke Serena Williams, burde vært kåret til årets sportsperson. Foto: Bob Mayberger / ESW / CSM / NTB Scanpix
SUPERHEST: Galoppfans i USA mener denne hesten, American Pharoah, og ikke Serena Williams, burde vært kåret til årets sportsperson. Foto: Bob Mayberger / ESW / CSM / NTB Scanpix Vis mer

Hestefansen får uansett et plaster på såret. Fansen stemte nemlig fram American Pharoah som årets sportsdyr på Sports Illustrateds nettside.

Serena Williams, på sin side, er naturlig nok høyt oppe etter kåringen. På sin Instagram-side skriver hun:

- Det har vært et spektakulært år for meg. Det at Sports Illustrated setter pris på det harde arbeidet mitt, dedikasjonen min og fokuset mitt gjør at jeg har lyst til å levere enda bedre framover. Som jeg alltid sier, det er ikke bare én person som står bak, men en hel «landsby». Dette er ikke bare en anerkjennelse for meg, men for hele støtteapparatet mitt.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media