Serena er best i verden igjen

Slo Jankovic i US Open-finalen.

Serena Williams er nummer én på tennisrankingen etter finaleseieren i US Open. - Jeg er så glad, strålte Williams etter 6-4, 7-5 mot Jelena Jankovic.

Dermed spratt Serena Williams opp i ni Grand Slam-titler. 26-åringen er også tilbake som verdensener i WTA-sirkuset. Serena dominerte kvinnetennisen i 2002 og 2003, og var verdensener i 57 uker fra 8. juli 2002 til 10. august 2003.

- Dette er veldig spesielt og er samtidig en av mine største seirer. Jeg tenkte ikke noe på å bli verdensener igjen. Det er bare en hyggelig bonus, smilte lillesøster Williams.

Hun vant US Open også i 1999 og 2002. Seieren var fullt fortjent. Serena dro nytte av sin knallharde serve og sterke grunnslag.

Serena Williams vant forholdsvis sikkert åpningssettet 6-4, men Jankovic ga mer motstand i annet sett.

Det ble en tett og underholdende duell. Jankovic gjorde sitt beste, men måtte se at Serena overlevde fire settballer.

- Jeg kom til min første Grand Slam-finale og bedre kunne det ikke gå i kveld. Serena var den beste spilleren, rett og slett for god, medga Jankovic.

(NTB)

TILBAKE PÅ TOPP: Serena Williams ble for sterk for Jelena Jankovic, og inntok toppen av verdensrankingen for første gang siden 2003. Foto: AFP
TILBAKE PÅ TOPP: Serena Williams ble for sterk for Jelena Jankovic, og inntok toppen av verdensrankingen for første gang siden 2003. Foto: AFP Vis mer