Serena med knusende finaleseier og vant over tolv millioner

I WTA-sluttspillet.

TRIUMF: Serena Williams kan glise etter finaleseieren mot Simona Halep i WTA-sluttspillet. Foto: AFP PHOTO /MOHD FYROL
TRIUMF: Serena Williams kan glise etter finaleseieren mot Simona Halep i WTA-sluttspillet. Foto: AFP PHOTO /MOHD FYROLVis mer

Fire dager etter at hun måtte tåle sitt verste tap på 16 år var Serena Williams tilbake på topp med knusende finaleseier over Simona Halep i WTA-mesterskapet.

Det var Halep som i gruppespillet onsdag feide 33-åringen av banen med sjokksifrene 6-0, 6-2.

Ikke siden hun var 16 år hadde den amerikanske verdenseneren fått slik juling på tennisbanen. Søndag viste det seg at Halep hadde stukket hånden i et vepsebol. Williams viste temperamentet sitt da hun tidlig i lørdagens semifinale mot Caroline Wozniacki ødela racketen i frustrasjon over dårlig spill, men deretter brukte hun det til noe konstruktivt.

Etter å ha vendt kampen mot sin danske venninne gikk hun løs på Halep i finalen og utspilte henne nesten like fullstendig som hun selv ble utspilt onsdag. Etter 6-3 i første sett ble det 6-0 i det andre.

- Jeg ventet at hun skulle komme veldig tilbake. Hun var mer motivert og fokusert enn onsdag, og hun slo veldig hardt. Jeg regnet med det, for hun hadde studert spillet mitt og lagt en plan, sa Halep.
Slappet av Det var faktisk rumeneren som fikk finalens første brudd, og hun ledet 2-1.

— Hun spilte veldig bra. Jeg sto bare og så på, men så sa jeg til meg selv: «Serena, du har ikke noe å tape. Slapp av!», sa Williams etter finalen.

— Med en gang jeg gjorde det, begynte jeg å spille bedre. Plutselig satt alle slagene mine. Hun pepret Haleps banehalvdel med vinnerslag, og i slutten av det første settet var det rumenerens tur til å kaste racketen i bakken i frustrasjon. Williams avsluttet kampen ved å vinne åtte games på rad. Frekt Williams sikret seg tre matchballer i Haleps serve. Etter et frekt, men mislykket forsøk på å avgjøre den første med en lobb satte hun inn den neste med en smash og strakte armene i været.

- Jeg ventet ikke dette. Jeg hadde så vondt i kneet i Beijing at jeg ikke var sikker på om jeg i det hele tatt kunne delta her, sa verdenseneren som innkasserte drøyt 2 millioner dollar (12,5 millioner kroner) sammen med Billie Jean King-trofeet.

Serena Williams vant sesongavslutningen for tredje år på rad og for femte gang totalt. Dermed har hun like mange seirer i WTA-mesterskapet som Steffi Graf. Bare Martina Navratilova har flere med sine åtte.

(NTB)