Serena nær utslått i Australia

To poeng fra sjokktap.

Serena Williams var nær å ryke ut av Grand Slam-turneringen Australian Open tirsdag, men kjempet seg tilbake og sikret semifinaleplass.

Williams tapte første sett mot israelske Shahar Peer, og var bare to poeng fra å ryke ut i siste og avgjørende sett. Men nok en gang viste den amerikanske tennisstjernen sine fighteregenskaper. Williams vant til slutt kampen 3-6, 6-2, 8-6 etter å ha spilt i to og en halv time.

- Jeg er den ultimate konkurransepersonen. Jeg elsker å konkurrere, sa Williams etter sliteseieren.

- Jeg spilte ikke min beste tennis, men jeg er fornøyd med at jeg klarte å komme videre. Jeg var ikke på mitt beste i dag, mente hun.

I semifinalen møter hun Nicole Vaidisova som er seedet som nummer ti i turneringen. Tsjekkeren slo ut landskvinnen Lucie Safarova med 6-1, 6-4.
Enkelt for Roddick
En annen spiller som viser form, er Andy Roddick som spilte seg til semifinale i herreklassen.

I tirsdagens kvartfinale gikk Roddick enkelt videre mot sin tidligere skolekamerat, Mardy Fish, med seier i tre strake sett (6-2, 6-2, 6-2).

- Jeg spilte ganske perfekt. Sannsynligvis det beste jeg har spilt mot ham. Jeg tror Mardy kan ha vært litt nervøs i begynnelsen siden han gjorde et par uvanlige feil. Men det er omtrent så bra jeg kan spille, sa en selvsikker Roddick.

Fish slo sensasjonelt ut fjerdeseedede Ivan Ljubicic i første runde av turneringen sist uke.

Stjernemøte


Nå er det klart for storoppgjør i semifinalen. Der venter rivalen og toppseedede Roger Federer. Og det er Roddick som har det psykologiske overtaket. Amerikaneren slo verdensener Roger Federer i en internasjonal tennisturnering nylig.

- Det er flott å se at Andy gjør det bra. Vi har hatt noen tøffe kamper de siste årene, spesielt Wimbledon-kampen, sa Federer.

SLEIT SEG VIDERE: Serena Williams lå lenge under i dagens kamp i Australian Open. Foto: Scanpix/Reuters
SLEIT SEG VIDERE: Serena Williams lå lenge under i dagens kamp i Australian Open. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Han har spilt virkelig bra i de siste månedene og er i toppform, så jeg må spille bra, mente sveitseren om sin konkurrent.

Federer på sin side måtte jobbe litt mer for å komme seg til semifinalen. Spanske Tommy Robredo ble til slutt slått med 6-3, 7-6 (7-2), 7-5.

- Jeg er veldig fornøyd med å komme meg igjennom med strake sett. Jeg måtte jobbe hardt i kveld, sa Federer.

(NTB-AFP-Reuters)