SØSTERDUELL:: For første gang på fire år møttes Serena og Venus Williamsi en tenniskamp. Det endte med en overlegen seier til Serena (t.h). Foto: AP Photo/Stephen Morton/NTB scanpix
SØSTERDUELL:: For første gang på fire år møttes Serena og Venus Williamsi en tenniskamp. Det endte med en overlegen seier til Serena (t.h). Foto: AP Photo/Stephen Morton/NTB scanpixVis mer

Serena overlegen i tennisduellen med søster Venus

Kampen unnagjort på under én time.

Det var første gang på fire år at søstrene sto på hver sin side av nettet i en turneringskamp, og aldri har den ene vært så overlegen. Serena knuste Venus 6-1, 6-2 på bare 54 minutter.

Tittelforsvarer Serena dominerte helt fra første serve. Venus slet i egen serve med åtte dobbeltfeil, og hun vant bare 27 prosent av poengene når hun måtte ty til annenserven.

Serena la på sin side ned seks ess og vant 75 prosent av poengene når hun fikk inn førsteserven.

Med lørdagens seier har Serena 14 seirer på 24 kamper mot storesøsteren. Hun har vunnet de fem siste. Forrige gang de møttes var i finalen i Qatar i 2009.

Toppseedede Serena er klar for finale mot Jelena Jankovic eller Stefanie Vögele. Hun har vunnet sine ti siste kamper og håper å ta sin tredje turneringsseier for året. Hun vant i Miami sist helg og seiret også i sesongåpningen i Brisbane.

Forrige gang Williams-søstrene møtte hverandre i en tellende kamp var i WTA-finalen i Doha i 2009. Den gang gikk Serena av med seieren.

- Det føles lenge siden, men Venus er den tøffeste motstanderen jeg noensinne har møtt. Jeg tror hun er den spilleren som har slått meg flest ganger. Jeg vet hvordan hun spiller, men hun kjenner også mitt spill, sa Serena Williams.

Lørdagens semifinale blir det første oppgjøret mellom søstrene på grus siden Roland Garros-finalen i 2002. Innbyrdes lyder statistikken 13-10 i lillesøster Serenas favør.

(NTB)