TIL KVARTFINALE: Serena Williams under dagens kamp mot Maria Sjarapova i 4. runde av Wimbledon-turneringen. Williams vant kampen, og er klar for kvartfinalen. Foto: Felipe Trueba,  EPA/Scanpix
TIL KVARTFINALE: Serena Williams under dagens kamp mot Maria Sjarapova i 4. runde av Wimbledon-turneringen. Williams vant kampen, og er klar for kvartfinalen. Foto: Felipe Trueba, EPA/ScanpixVis mer

Serena slo ut Sjarapova

Williams unngikk reprise av 2004-finalen i Wimbledon.

|||
Regjerende mester Serena Williams unngikk en reprise av 2004-finalen, da hun mandag kriget seg til kvartfinale i Wimbledon på bekostning av Maria Sjarapova.

Sjarapova fikk sitt virkelige gjennombrudd da hun vant den prestisjefylte Grand Slam-turneringen. Serena Williams ble slått i finalen i 2004.

Men i dag var ikke tiden for en reprise. Sjarapova er på vei tilbake for fullt, men maktet ikke å kjempe Serena i kne. Russeren hadde tre settballer i første sett, men tapte til slutt 9-11 i tiebreak.

- Ikke så bra jeg ville Serena brøt deretter Sjarapovas serve og vant 6-4 i annet sett.

- Jeg klarte ikke å gjøre det så bra som jeg ville, men hun spilte bra også, sa Serena Williams.

Hennes eldre søster Venus forsvarte også familieæren da hun sendte ut Jarmila Groth. Det var imidlertid ingen enkel seier, men Williams dro seieren i land med settsifrene 6-4, 7-6. Groth servet for settseier både på 5-4 og 6-5 i det andre settet, men måtte til slutt se seg slått av den amerikanske verdenstoeren

Dansk sjokk Danskenes verdenstreer Caroline Wozniacki ble slått ut av 62.-seedede Petra Kvitova.

Tsjekkiske Kvitova rundspilte Wozniacki og vant 6-2, 6-0 i sett. Hun møter enten landskvinnen Klara Zakopalova eller estiske Kaia Kanepi i kvartfinalen.

Wozniacki var ikke den eneste favoritten som ble slått ut i Wimbledon-turneringen mandag. Fjerdeseedede Jelena Jankovic måtte gi seg med en skade under kampen mot Vera Zvonareva.

(NTB)