Serena sterkest igjen

Tennisesset Serena Williams beseiret storesøster Venus igjen. Lørdagens finaleseier i Australian Open var hennes fjerde strake grand slam-seier.

Serena Williams straffet storesøsterens svake server og vant 7-6 (7-4), 3-6, 6-4 etter en meget spennende kamp, et av de beste oppgjørene de to søstrene imellom.

Bare fire kvinner har klart å vinne fire på rad før den amerikanske 21-åringen; Maureen Connolly, Margaret Court, Martina Navratilova og Steffi Graf.

- Å vinne fire på rad er ikke noe som skjer hver dag. Jeg kan ikke skjønne at jeg nå kan sammenlignes med disse kvinnene, for de er jo de største. Å være i samme kategori er fantastisk, sa Serena, som kjempet med tårene da hun skulle snakke til publikum.

- Jeg pleier aldri å bli følelsesladd, men nå er jeg virkelig det. Og veldig, veldig glad, sa en gråtende Serena under premieseremonien. Der fikk hun en seierssjekk på 4,5 millioner kroner.

Mens Serena feiret, klarte ikke storesøster Venus å skjule sin skuffelse. Hun satte nemlig også rekord, men med et negativt fortegn. Hun ble nemlig den første kvinne til å tapte fire strake grand slam-finaler, alle sammen for lillesøster.

- Jeg hater å tape, uansett om det er for Serena eller en annen. Det er rett og slett ikke morsomt, kommenterte hun, før hun tok fram noen god-ord om sin søster.

- Jeg ønsker jeg kunne vunnet i dag, men vi har en flott mester i Serena. Jeg vil gjerne vinne fire strake grand slam en dag..., ja, være akkurat som henne, sa Venus Williams.

- Melbourne kokte da Williams-søstrene skulle spille sin finale lørdag. Termometeret viste 43,9 grader og derfor ble taket over centercourten lukket.

NTB

TENNISESS: Serena Williams vant Australian Open i natt, og holder dermed alle Grand Slam titlene.