Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serena til Wimbledon-finalen

Tittelforsvareren knuste belgiske Henin-Hardenne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen ble utsatt to timer og 40 minutter på grunn av regnvær, men da den først kom i gang brukte yngstesøster Williams bare en time og ti minutter på å vinne 6-3, 6-2. Dermed fikk hun revansj for semifinaletapet i French Open.

Den gang buet og pep publikum mot Serena Williams i den grad at hun var på gråten da hun gikk av banen. Tilskuerne reagerte på det de mente var usportslig oppførsel fra amerikanerens side, og etterpå var hun svært bitter.

Torsdag var Serena Williams seg selv igjen.

- Jeg spilte veldig bra i dag, og jeg var veldig skjerpet. Det måtte jeg være, sa hun etter kampen.

Serena Williams hadde vunnet fire Grand Slam-turneringer på rad da hun tapte for Henin-Hardenne i French Open. Henin-Hardenne ble mester i Paris etter å ha slått Kim Clijsters i en helbelgisk finale.

Dro ifra

Torsdag hadde Henin-Hardenne to bruddballer i første game, men Serena Williams avverget begge og stormet til 4-0-ledelse på bare 20 minutter. En liten stund truet Henin-Hardenne med å gjøre kampen spennende igjen, før favoritten dro ifra og avgjorde.

I finalen lørdag møter Serena enten storesøster Venus Williams eller Kim Clijsters. De fire høyest rankede kvinnene tok seg alle til semifinale i Wimbledon i år.

- De har spilt strålende begge to, og uansett får jeg en sterk motstander i finalen. Nå skal jeg se den andre finalen og notere flittig underveis for å være forberedt, sa Serena Williams.

(NTB-AFP)

SUVEREN: Serena Williams var suveren i dagens semifinale. Foto: AP/SCANPIX
UTE: Belgiske Justine Henin-Hardenne ble nummeret for liten for Serena Williams denne gangen. Foto: AP/SCANPIX