Serena tok hjem US Open

Lillesøster Serena er fortsatt størst. Lørdag slo hun storesøster Venus for tredje gang i en stor turnering i år. Seierssifrene ble 6-4, 6-3.

Oppgjøret mellom Williams-søstrene på Flushing Meadows ble som ventet. Storesøster Venus har ikke vært i nærheten av å kunne ta opp kampen mot lillesøster Serena tidligere i år, og det var hun ikke lørdag heller.

Serena Williams skrev seg på mange måter inn i tennishistorien med seieren i US Open (16,1 millioner dollar) lørdag. Tidligere er det bare sju spillere gjennom alle tider som har klart å vinne tre eller flere Grand Slam-titler i et og samme kalenderår, og det er bare fem som har vunnet tre Grand Slam-titler etter hverandre. Den siste som klarte det var Steffi Graf. Som Serena vant hun både French Open, Wimbledon og US Open i 1993, 1995 og 1996.

Graf har lagt opp, men hun kommer helt sikkert til å sitte på tribunen søndag for å se ektemannen Andre Agassi kjempe mot Pete Sampras i herrefinalen, som også er helamerikansk.

Serena Slam

- Dette er en «Serena Slam», fleipet, smilte og lo Serena Williams etter at hun hadde feid storesøster Venus av banen i to strake sett.

Det var likesom aldri noen tvil. Lillesøster var best i alt.

- Nå er målet mitt å reise til Australia og vinne der også. Det er nesten like bra om Venus vinner, for turneringen i Australia er den eneste vi ikke har vunnet av de virkelig store turneringene, sa Serena etter seieren i New York lørdag.

Hun sa også at hun er mentalt opphisset på slutten av enhver turnering, og hun mener det hjelper henne til å yte det lille ekstra som skal til for å gå helt til topps.

Ustoppelig

Serena Williams, i ny tettsittende og sexy drakt, virker ustoppelig i øyeblikket, og etter nederlaget lørdag er også storesøster Venus med i klubben av spillere som bruker mye tid på å finne ut hvordan hun skal bli stoppet.

- Det er en enkel oppskrift på det. Det gjelder bare å spille bedre enn henne i basisspillet, sa Venus Williams etter nederlaget.

De to søstrene har dominert stort i det kvinnelige tennissirkuset i år, men fortsatt mener de, og særlig Serena, at det er mer å gå på.

- Jeg er blitt mer voksen og spiller mer avslappet nå. Derfor tror jeg at jeg her mer å gå på. Selv om jeg har det mye moro på banen er jeg en perfeksjonist, så jeg satser på å utvikle meg videre, sa Serena Williams. Hun gikk gjennom US Open-turneringen uten å avgi et eneste sett på sju kamper. Og det er i hvert fall imponerende.

NTB

SERVET DET HJEM: Serena Williams slo stroesøster Venus igjen.