Serena tok hjem US Open

Lillesøster Serena er fortsatt størst. Lørdag slo hun storesøster Venus for tredje gang i en stor turnering i år. Seierssifrene ble 6-4, 6-3.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oppgjøret mellom Williams-søstrene på Flushing Meadows ble som ventet. Storesøster Venus har ikke vært i nærheten av å kunne ta opp kampen mot lillesøster Serena tidligere i år, og det var hun ikke lørdag heller.

Serena Williams skrev seg på mange måter inn i tennishistorien med seieren i US Open (16,1 millioner dollar) lørdag. Tidligere er det bare sju spillere gjennom alle tider som har klart å vinne tre eller flere Grand Slam-titler i et og samme kalenderår, og det er bare fem som har vunnet tre Grand Slam-titler etter hverandre. Den siste som klarte det var Steffi Graf. Som Serena vant hun både French Open, Wimbledon og US Open i 1993, 1995 og 1996.

Graf har lagt opp, men hun kommer helt sikkert til å sitte på tribunen søndag for å se ektemannen Andre Agassi kjempe mot Pete Sampras i herrefinalen, som også er helamerikansk.

Serena Slam

- Dette er en «Serena Slam», fleipet, smilte og lo Serena Williams etter at hun hadde feid storesøster Venus av banen i to strake sett.

Det var likesom aldri noen tvil. Lillesøster var best i alt.

- Nå er målet mitt å reise til Australia og vinne der også. Det er nesten like bra om Venus vinner, for turneringen i Australia er den eneste vi ikke har vunnet av de virkelig store turneringene, sa Serena etter seieren i New York lørdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer