Serena Williams kan ta sin femte US Open-tittel i kveld

Men hun lever fortsatt i skyggen av norske Molla.

I SKYGGEN AV NORSKE MOLLA: Serena Williams kan i kveld ta sin femte US Open-tittel. Norske Molla Bjurstedt Mallory vant turneringen åtte ganger i løpet av sin karriere. Foto: Clive Brunskill/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
I SKYGGEN AV NORSKE MOLLA: Serena Williams kan i kveld ta sin femte US Open-tittel. Norske Molla Bjurstedt Mallory vant turneringen åtte ganger i løpet av sin karriere. Foto: Clive Brunskill/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Vi får en reprise på fjorårets episke US Open-finale når Serena Williams (31) og Victoria Azarenka (24) barker sammen i New York i kveld.

Serena Williams er regjerende mester, og kan ta sin femte US Open-tittel i karrieren. Med seier vil hun tangere legendariske Steffi Graf som står med fem seire i turneringen.

Det som få kanskje vet, er at lista over den mestvinnende kvinnelige tennisspilleren i US Open toppes av ei norsk dame. Molla Bjurstedt Mallory gikk til topps hele åtte ganger tidlig på 1900-tallet.

Tøffing «Molla» ble født i Mosvik i 1884, og representerte Norge ved fire av de åtte titlene hun vant. De resterende fire vant hun som amerikansk statsborger.

- Hun så og oppførte seg som en tøffing da hun var på tennisbanen og slo baller. Hun gikk på en måte som sa at du burde passe deg ellers ville hun ta deg. Hun var en ukuelig spiller, hun var en fighter, skal Robert Kelleher, tidligere president i det amerikanske tennisforbundet, ha uttalt, ifølge tidligere tennisess Billie Jean King.

«Molla» skal en gang ha sagt at hun syntes jenter ikke slo ballen så hardt som de burde gjøre.

- Jeg har troen på å slå ballen med hele min styrke, men det ser ut til å være en «bli ferdig med det»-holdning blant mange jenter. Jeg kaller ikke det tennis, sa Bjurstedt Mallory i glansdagene.

Superform Akkurat det gjelder ikke for Serena Williams, som ser sterkere ut enn noen sinne, og som feier all motstand av tennisbanen om dagen. Slik har det vært helt siden juni 2012, da franskmannen Patrick Mouratoglou ble ansatt som trener.

- Mentalt sett er hun annerledes. Hun vil virkelig dette. Hun jobber som hun er 19 år og vil vinne sin første Grand Slam. Hun har samme appetitten, sier Mouratoglou til New York Daily News.

Serena Williams er ranket som nummer én i verden, og har vunnet 16 Grand Slam-titler i karrieren. Det gir henne en sjetteplass på lista som toppes av australske Margaret Court med 24 titler.

Forbannelse Williams vil gå inn i finalen proppfull av selvtillit, men samtidig vil hun ha i bakhodet at hun aldri har vunnet US Open to år på rad, noe hele 14 andre spillere har gjort før henne.

Da er det godt for Williams å vite at hun ikke har tapt et eneste sett i årets turnering, og på det meste vant hele 24 games på rad.

- Vi har alltid gode kamper. Jeg ser fram til finalen. Hun (Azarenka) er en fantastisk spiller, og hun løfter seg når det gjelder, sier Williams til CBS.