Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serena Williams kan tangere Steffi Graf: - Det er knapt til å tro

Serena Williams er klar for sin 26. Grand Slam-finale.

I VINDEN: Serena Williams vant 6-0, 6-4 mot verdensfirer Agnieszka Radwanska i Australian Open-turneringen. Foto: EPA/TRACEY NEARMY/NTB Scanpix
I VINDEN: Serena Williams vant 6-0, 6-4 mot verdensfirer Agnieszka Radwanska i Australian Open-turneringen. Foto: EPA/TRACEY NEARMY/NTB Scanpix Vis mer

Serena Williams er klar for sin 26. Grand Slam-finale etter 6-0, 6-4 mot verdensfirer Agnieszka Radwanska i Australian Open-turneringen torsdag.

For sjuende gang er verdensener Williams klar for finalen i Melbourne. De seks første har hun vunnet. I lørdagens finale venter verdenssekser Angelique Kerber, som slo ut britiske Johanna Konta (nr. 47 i verden) med 7-5, 6-2 i den andre semifinalen.

- Jeg er glad for å være i enda en finale. Det er knapt til å tro, sa Williams.

Tyske Steffi Graf er nest mest-vinnende i Grand Slam-turneringer med sine 22 seirer. Williams står med 21 og vil dermed tangere Graf med seier i årets Australian Open. Flest seirer har Margaret Court, som vant hele 24 Grand Slam-titler.

Regjerende mester Williams brukte bare 20 minutter på å sikre åpningssettet.

Det er første gang Kerber tar seg til storfinale. 28-åringen fikk trøbbel med sensasjonen Konta i åpningssettet, men hadde langt bedre kontroll i det andre.

- Jeg skal gi alt i finalen. Jeg har ingenting å tape. Jeg ser fram til den kampen, sa Kerber om det som venter i lørdagens finale, hvor Williams er megafavoritt.

Ikke siden 1996 har en tysk jente spilt finale i Melbourne. Anke Huber tapte mot Monica Seles. Forrige tyske seier i Australian Open kom ved Graf i 1994.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media