Serena Williams mener voldtektsoffer må ta deler av skylden selv

- Burde ikke satt seg i den situasjonen, sier tennisesset.

POSERER: Tidligere i juni vant Serena Williams French Open da hun slo Maria Sjarapova 6-4, 6-4 i finalen på Rolan Garros i Pairs. Foto: AP Photo/FFT/Corinne Dubreuil
POSERER: Tidligere i juni vant Serena Williams French Open da hun slo Maria Sjarapova 6-4, 6-4 i finalen på Rolan Garros i Pairs. Foto: AP Photo/FFT/Corinne DubreuilVis mer

(Dagbladet): I et svært omfattende intervju med det amerikanske magasinet Rolling Stone snakker Serena Williams ut om søsteren, tenniskarrieren og privatlivet sitt. Men det er spesielt ett avsnitt i teksten som har fått stor oppmerksomhet i amerikanske medier i dag.

Rolling Stone-journalisten og Williams skal ha sett på TV, da en nyhetssak om voldekten i Steubenville, Ohio kom på skjermen. To 16 år gamle gutter, stjerner på byens high school-lag i football, voldtok en beruset jente på samme alder.

- Burde lært en lekse - Synes du straffen de fikk var rettferdig? De gjorde noe dumt, men jeg vet ikke, skal Serena Williams ha sagt til journalisten men hun ristet på hodet.

Hendelsen ble dokumentert i form av bilder og video, og flere andre i lokalsamfunnet skal ha skrevet om den på Twitter i etterkant. Jenta selv var så beruset at hun ikke husket noe av episoden. Hun fikk dermed sjokk da hun så bildene og Twitter-meldingene.

- Uten å legge all skylda på jenta, men når man er 16 år gammel, og så beruset som hun var, burde man ha lært en lekse av forelderene sine: «Ikke ta imot drikke fra andre», sier Williams videre.

Wimledon neste - Hun er bare 16 år gammel, hvorfor var hun så full at hun ikke husker hva som skjedde? Det kunne ha gått mye verre, hun var åpenbart heldig. Kanskje hun ikke var jomfru, men hun burde aldri ha satt seg selv i den situasjonen, fortsetter Williams.

- Med mindre de puttet noe i drinken hennes, da er det selvsagt annerledes, avslutter Williams.

På Twitter raser nå amerikanere. Enkelte hevder sågar at Williams nå sidestiller seg med voldtektsmenn.

31-åringen er ranket som nummer én i verden, og intervjuet er publisert i forbindelse med Wimbledon-turneringen som starter neste uke.

I FARTA: Her er Williams fra French Open-finalen på grusen i Paris 8. juni. Foto: AP Photo/David Vincent
I FARTA: Her er Williams fra French Open-finalen på grusen i Paris 8. juni. Foto: AP Photo/David Vincent Vis mer