HJALP PÅ HUMØRET: Racketknusingen kostet Serena Williams 1500 dollar, men det var en bot hun gladelig betalte. - Det gjorde godt for humøret mitt, sa hun etterpå. Foto:   AFP PHOTO/PAUL CROCK
HJALP PÅ HUMØRET: Racketknusingen kostet Serena Williams 1500 dollar, men det var en bot hun gladelig betalte. - Det gjorde godt for humøret mitt, sa hun etterpå. Foto: AFP PHOTO/PAUL CROCKVis mer

Serena Williams smadret racketen i raseri

Sjokktap mot 19-åring i Australian Open.

(Dagbladet): Serena Williams (31) var ubeseiret på 20 kamper foran nattas kvartfinale i Australian Open mot landskvinne Sloane Stephens (19).

Men mot alle odds tok den imponerende seiersrekka slutt med settsifrene 3-6, 7-5, 6-4 - og en tydelig rystet Williams smadret racketen sin i frustrasjon underveis i tredjesettet.

Det kostet henne 1500 dollar i bot, men raseriutbruddet gjorde 31-åringen godt.

- Humøret mitt ble dessverre bedre av det, innrømmet hun etterpå, ifølge New York Times.

Selve tapet var langt verre å fordøye - for ikke å snakke om problemene med ryggen og ankelen, som gjorde at hun trengte medisinsk behandling opptil flere ganger i kampen.

OVERLYKKELIG: Sloane Stephens strålte etter sin desidert største seier i karrieren. Foto: EPA/Dennis Sabangan
OVERLYKKELIG: Sloane Stephens strålte etter sin desidert største seier i karrieren. Foto: EPA/Dennis Sabangan Vis mer

Ryggen låste seg da hun løp til nettet og slo en backhand i andre sett, og som en konsekvens mistet hun mye av kraften i servene sine.

Men hun vurderte ikke seriøst å kaste inn håndkleet av den grunn.

- Jeg tenkte på det i et nanosekund. Altså, dette var en kvartfinale i en Grand Slam. Jeg måtte dratt herfra i rullestol før jeg trakk meg, sier hun.

Det startet imidlertid oppskriftsmessig med seier i første sett og 2-0 i det andre før Stephens slo tilbake ved å utlikne til 2-2.

19-åringen er datter av den avdøde NFL-spilleren John Stephens, som var running back. Hun har arvet hans hurtighet og går for å være blant den raskeste jenta i tennissporten.

SLEIT MED RYGGEN: Serena Williams sleit fælt med ryggsmerter utover i kampen, noe som reduserte servestyrken hennes betraktelig. Foto: EPA/Dennis Sabangan
SLEIT MED RYGGEN: Serena Williams sleit fælt med ryggsmerter utover i kampen, noe som reduserte servestyrken hennes betraktelig. Foto: EPA/Dennis Sabangan Vis mer

Ifølge New York Times nådde hun baller de fleste andre ville vært sjanseløse på, og med en redusert Williams på motsatt side utnyttet hun fysikken til sin fordel.

Da seieren var et faktum begynte hun å gråte av glede. I oppveksten hadde hun bilder av Serena Williams på jenterommet, nå slo hun sitt eget forbilde.

- Dette er helt vanvittig. Herregud. Jeg tror jeg skal få opp en plakat av meg selv på veggen nå, fleipet hun i seiersintervjuet.

I semifinalen møter hun verdensener Victoria Azarenka. Den hviterussiske jenta vant 7-5, 6-1 mot russiske Svetlana Kuznetsova.