Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serena Williams tangerte storesøster

Vant sin 61. kamp i US Open.

ENKELT VIDERE: Serena Williams tok seg enkelt videre til fjerde runde i US Open og tangerte samtidig storesøster Venus' 61 seirer i turneringen. Foto: Jessica Rinaldi/REUTERS/NTB Scanpix
ENKELT VIDERE: Serena Williams tok seg enkelt videre til fjerde runde i US Open og tangerte samtidig storesøster Venus' 61 seirer i turneringen. Foto: Jessica Rinaldi/REUTERS/NTB Scanpix Vis mer

Med 6-4, 6-0 over russeren Jekaterina Makarova i 3. runde av US Open lørdag, tangerte Serena Williams storesøster Venus' antall enkeltseirer i turneringen.

30-årige Williams er blant de største favorittene i New York etter å ha triumfert i både Wimbledon og OL i sommer. Amerikaneren har også vunnet US Open tre ganger tidligere, men hun hadde inntil lørdag vunnet færre kamper på banen i Flushing Meadows enn sin to år eldre søster Venus (som har to US Open-titler).

Ved å slå Makarova, som stoppet Williams i Australian Open tidligere i år, er yngstesøsteren oppe i 61 vunnede kamper i den siste Grand Slam-turneringen på tenniskalenderen.

Fjerdeseedede Williams slo 31 vinnerslag og åtte serveess og forbedret statistikken i turneringen til 61 seirer og ni tap. Nå venter enten en annen russer, Maria Kirilenko, eller tsjekkiske Andrea Hlavackova i 4. runde.

- Etter 4-4 begynte jeg å spille bedre og mer stabilt. Hun er en god motstander, og slo meg i Australia, så jeg visste at jeg måtte spille bedre enn jeg gjorde i innledningen av kampen, påpekte Williams.

Også annenseedede Agnieszka Radwanska tok seg videre til 4. runde etter seier i to strake sett mot tidligere verdensener Jelena Jankovic. Den polske 23-åringen slet ut Jankovic i mange lange ballvekslinger og kunne innkassere avansementet etter 6-3, 7-5 over serbiske Jankovic. Radwanska har levert stabilt godt spill til tross for at en skulderskade plaget henne like før US Open.

- Det er alltid tøft og jevnt når vi spiller, men jeg har forberedt meg godt og er glad for å gå videre. Jeg kan ikke klage på dette. Kampene jeg har spilt her så langt har vært gode, og jeg ser fram til den neste utfordringen, kommenterte polakken, som møter italieneren Roberta Vinci i sin åttedelsfinale.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media