ENER: Serena Williams topper verdensrankingen. I kveld spilte hun seg til finalen i Qatar Open. Foto: NTB Scanpix
ENER: Serena Williams topper verdensrankingen. I kveld spilte hun seg til finalen i Qatar Open. Foto: NTB ScanpixVis mer

Serena Williams til finalen etter årsbeste

Knuste Maria Sjarapova og sikret finalebillett i Qatar Open.

Tennisstjernen Serena Williams troner igjen øverst på verdensrankingen. I kveld viste amerikaneren hvorfor ved å knuse Maria Sjarapova og sikre finalebillett i Qatar Open.

I går før ble det klart at Williams igjen er verdensener, som den eldste kvinnelige tennisspiller noensinne. Det blir først offisielt mandag, men i lørdagens semifinale viste 31-åringen seg posisjonen verdig.

Spektakulær slagkraft sørget for en klar seier over Sjarapova med settsifrene 6-3, 6-2. Williams har slitt med vond rygg, ankelskade og forkjølelse den siste tiden, men det var det få tegn til i Doha.

- Dette var den vanskeligste kampen her, og jeg må spille bedre i finalen. Maria spiller alltid godt og jevnt, så jeg måtte prøve å klare det samme, sa Williams etter seieren.

For Sjarapova var tapet hennes første i Qatar Open. Russeren har gått helt til topps de to andre gangene hun har deltatt.

I finalen venter Australian Open-vinner Viktoria Azarenka. Hviterusseren er alene om å være ubeseiret i 2013 (13 kamper). Hun vant 6-3, 6-3 mot polske Agnieszka Radwanska. Azarenka jakter sin annen turneringsseier på rad.

- Jeg har vokst litt og blitt mer erfaren. Jeg elsker å spille i Doha. Det føles som et hjem, og jeg er glad for å være i finalen igjen, sa Azarenka.

(NTB)