TIL FINALE: Serena Williams slo rumenske Simona Halep i semifinalen i WTA-turneringen i tennis i Miami torsdag. Det sendte henne til finalen. Foto:  Matthew Stockman/Getty Images/AFP
TIL FINALE: Serena Williams slo rumenske Simona Halep i semifinalen i WTA-turneringen i tennis i Miami torsdag. Det sendte henne til finalen. Foto: Matthew Stockman/Getty Images/AFPVis mer

Serena Williams til Miami-finalen for tiende gang

Slo verdenstreer Halep.

Serena Williams slo rumenske Simona Halep i semifinalen i WTA-turneringen i tennis i Miami torsdag. Det sendte henne til finalen.

Dermed kan den amerikanske spilleren, verdens beste i tennis, krysse av for tiende gang for finaleplass i denne turneringen i Florida. Halep, som er ranket som nummer tre, ble slått med sifrene 6-2, 4-6, 7-5.

Mange mener dette var den moralske finalen i turneringen i år. Begge spillerne kom til Florida med en imponerende seiersrekke fra de siste turneringene, og dersom man kun ser på resultatene og prestasjonene i 2015, var det uten tvil de to beste spillerne i verdens dette året som møttes.

Derfor var ikke mer enn som ventet at kampen utviklet seg til et drama som skulle vare i noe over to timer.

Williams kom klart best i gang og tok det første settet forholdsvis enkelt, men Halep ga seg ikke. Hun kom tilbake og sikret seieren i det andre settet. Dermed måtte det tre sett til for å avgjøre kampen.

I siste sett ledet Williams lenge, og hun var helt oppe i en 5-2 ledelse, men også i dette settet kjempet det rumenske tennisesset seg tilbake i kampen og utlignet til 5-5. Da våknet Williams for fullt og kom tilbake. Det ga 7-5 seier og finaleplass i turneringen nok en gang.

Den amerikanske tennisdronningen skal møte spanske Carla Suárez Navarro i finalen. Den spanske spilleren slo ut tyske Andrea Petkovic i sin semifinale. I finalen møter Williams Navarro for femte gang i karrieren. I de tidligere kampene har Williams vunnet alle oppgjør uten å avgi et eneste sett mot spilleren som er ranket som nummer 12 i verden.

(NTB)