Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serena Williams vant sin første Grand Slam-kamp som mor

Serena Williams vant tirsdag sin første Grand Slam-kamp etter at hun ble mor i september i fjor. Hun tok seg videre i Roland-Garros mot Kristyna Pliskova.

SEIER: Serena Williams slo Krystina Pliskova i første runde i Roland-Garros tirsdag. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/NTB scanpix.
SEIER: Serena Williams slo Krystina Pliskova i første runde i Roland-Garros tirsdag. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/NTB scanpix. Vis mer

Den amerikanske 36-åringen med 23 Grand Slam-titler på merittlista åpnet mot Kristyna Pliskova fra Tsjekkia i 1. runde, og vant 7-6 (7-4), 6-4.

- Jeg har savnet dette så masse, sa Williams i sitt seiersintervju.

Dette var hennes første Grand Slam-opptreden siden Australian Open i 2017.

Selv om amerikaneren har et stykke til toppformen viste hun at hun er på god vei tilbake. Dette var hennes femte kamp i år, den første i en Grand Slam-turnering.

Williams hadde stått over turneringene i Madrid og Roma for å forberede seg best mulig til Roland-Garros, og det var tydelig at det kan ha vært et riktig valg. Ett krevende førstesett ble avsluttet med at Williams dro i land settet på tiebreak.

Den amerikanske stjernen har vunnet Roland-Garros tre ganger tidligere.

Sjarapova videre

På kvinnesiden avanserte også Maria Sjarapova på bekostning av nederlandske Richel Hogenkamp. Den russiske jenta vant 6-1, 4-6, 6-3.

Dette var Sjarapovas første kamp i Roland-Garros siden 2015. Russeren ble ikke gitt wildcard til turneringen i fjor, etter at hun returnerte fra dopingutestengelsen.

Sjarapova, seedet som nummer 28, møter Donna Vekic fra Kroatia i neste runde.

Nadal-seier

Rafael Nadal tok seg tirsdag videre til 2. runde i Roland-Garros mot italienske Simone Bolelli.

Toppseedede Nadal tok seg videre med sifrene 6-4, 6-3, 7-6 mot Bolelli, ranket som nummer 129.

De to spillerne startet kampen mandag, men på grunn av regnvær i den franske hovedstaden ble kampen avbrutt. Pausen kom beleilig for Nadal som på det tidspunktet lå under 0–3 i tredje sett.

Da spillerne gjenopptok kampen tirsdag var ikke Bolelli i samme slag, og Nadal utlignet til 3–3. Spillerne fulgte hverandre til 6-6 og settet måtte dermed avgjøres på tiebreak. Her ledet Nadal både 6-3 og 7-6, før spanjolen slet seg til en 11-9-seier.

-Det var en vanskelig kamp. Simone Bolelli spilte veldig aggressivt og hadde mange sjanser i tredje sett, sa verdenseneren etter kampen.

Nadal møter Guido Pella fra Argentina i annen runde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media