Serenas plageånd arrestert

Tyskeren Albrecht Stromeyer, mistenkt for å forfølge Serena Williams, ble i går arrestert i Wimbledon. I dag ble han løslatt mot kausjon.

I dag morges møtte Stromeyer (34) i forshørsretten i Wimbledon, anklaget for å ha forstyrret ro og orden og for ødeleggelse. Han forsøkte å snappe til seg et sikkerhetskamera, og politiet måtte bruke makt for å stoppe ham da han kom syklende mot All England Club, der Wimbledon-turneringen spilles.

34-åringen, som bor sammen med foreldrene sine i Frankfurt, sa seg skyldig i tiltalen, og ble seinere løslatt mot kausjon på cirka 3500 kroner.

Like før Wimbledon-turneringen møtte Stromeyer opp på døra hjemme hos Venus Williams. Han utga seg for å komme fra USAs antidopingbyrå, og han forsøkte å komme seg inn i leiligheten.

Besatt av Serena

Tyskeren er angivelig besatt av Serena Williams. Han ble også arrestert i Roma i midten av mai da han prøvde å snike seg innpå lillesøster Williams, men ble seinere løslatt.

- Det har vært flere episoder der Stromeyer har forsøkt å komme nær Serena Williams, blant annet i Arizona og Roma, sa aktor Martin Fox i retten i dag.

- Jeg hater henne ikke, jeg elsker henne, jeg vil aldri gjøre henne noe, skal Stromeyer ha sagt i følge aktor Fox.

Stromeyer ble også observert under en turnering i Berlin i mai og under French Open forrige måned.

- Ikke farlig

En talsmann for London-polititet sier til nyhetsbyrået AP at Stromeyer hadde fått beskjed om å holde seg unna Wimbledon-turneringen:

- Vi var i kontakt med ham på forhånd og ba ham holde seg unna, men han fulgte ikke våre anbefalinger. Politiet tok sikkerhetsfoto, og han forsøkte å gripe kameraet. Nå er han på et trygt sted sammen med familien og vi har anbefalt ham om å oppsøke hjelp.

Politiet anser ikke Stromeyer som en farlig mann.

- Vi tror ikke han er voldelig. Ambisjonen hans er på et eller annet tidspunkt å få snakke med henne, sier politiet.

(Dagbladet.no)

FORFULGT: Serena Williams forfølges overalt hvor hun reiser.
ARRESTERT: Tyske Albrecht Stromeyer ble arrestert for å ha syklet på politi med kamerautstyr. I mai ble han arrestert i Roma for forsøke å snike seg innpå Serena Williams.