Serge jubler for nordisk NHL

JORDAL AMFI (Dagbladet): Vålerenga- Stjernen 10- 3. Serge Boisvert jubler for scoring - og forslaget om en ny, nordisk hockeyliga. - Serien må komme i gang allerede til høsten. Det er nå eller aldri, sier Vålerengas superveteran Serge Boisvert (38) til Dagbladet.

Han har akkurat vært med på slaktinga av tabelltreer Stjernen. Canadieren har neppe vært bedre siden han kom til Norge for fem sesonger siden. Mot arme Fredrikstad-gutter plukket han tre poeng - to mål og en assist. # - Jeg er fysisk som en 20-åring og holder det gående så lenge Vålerenga vil ha meg. Etter aktiv karrierer, ønsker jeg meg en trenerjobb, sier Boisvert.

Stor forskjell

Han mener klasseforskjellen fra Vålerenga og Storhamar og ned til de øvrige eliteserieklubbene er stor. Derfor hilser han den nordiske eliteserien hjertelig velkommen.

- Rekrutteringa er avhengig av at talentene har noe å strekke seg etter. Med en proffliga vil de store klubbene hente de beste spillerne med ambisjoner. Flere vil søke til sporten, og på sikt vil den norske eliteserien heve seg.

Serge Boisvert ønsker flere jevne kamper. Han er betenkt over storseieren mot Stjernen.

Bedre motstand

- Vi har det beste laget - vi spilte bra, men skal ikke få lov til å rundspille tabelltreeren på denne måten. Når NHL starter, får vi med oss Espen Shampo Knutsen og kanskje Ole Eskild Dahlstrøm. Da må vi ha bedre motstand.

- Blir du med over i den nye ligaen?

- Får jeg lov, holder jeg på til jeg er 45 år. Men den dagen jeg er uaktuell for Vålerenga, finner du meg i en trenerboks, sier Serge Boisvert.