Sergio Aguero brukte 23 sekunder på å senke Liverpool

Jovetic dobbel.

23: Sergio Aguero kom inn for en skadet Edin Dzeko, og takket for tilliten med å score etter fattige 23 sekunder på banen. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
23: Sergio Aguero kom inn for en skadet Edin Dzeko, og takket for tilliten med å score etter fattige 23 sekunder på banen. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB ScanpixVis mer

• Manchester City-Liverpool 3-1 (1-0)

(Dagbladet): Det var duket for storkamp på Etihad i kveld da fjorårets seriemestere tok imot Liverpool.

Begge lagene passerte svimlende 100 ligascoringer i fjor, og de som hadde håpet på en målfest fikk ønsket sitt oppfylt. De måtte bare vente litt.

Stefan Jovetic sendte vertene i ledelsen like før pause, før han selv la på til 2-0 etter hvilen. Sergio Aguero la på til tre etter 22 sekunder på banen, før Ricky Lambert kriget inn en redusering, riktignok via Pablo Zabaleta, helt på tampen.

Dermed står City med full pott etter to kamper, mens Liverpool står med tre poeng og må håpe bedre fangst hjemme mot Tottenham neste helg.

- Mitt beste øyeblikk Tomålshelten Jovetic var særdeles fornøyd da han ble intervjuet etter kampen.

- Vi spilte godt og det var en viktig seier for oss. Det var mitt beste øyeblikk for City. Jeg vil ikke tenke på fjorårssesongen. Nå vil jeg bare fokusere på det som ligger foran meg, sier han.

Samir Nasri, som hadde målgivende pasning på Jovetic' andre scoring, var også full av lovord om spissen.

- I fjor var han skadet, men vi så før sesongen at han kom til å bli bra. I dag scoret han to viktige mål og jeg tror det blir en stor sesong for ham, sier Nasri.

Tett Den første omgangen ble ikke den festforestillingen mange hadde spådd i forkant. Både Pablo Zabaleta, Yaya Toure og Steven Gerrard testet sine respektive skuddføtter, men ingen klarte å sette motstanderens sisteskanser på de helt store prøvene.

Gjestenes Raheem Sterling viste ved flere anledninger at han har både farten og pasningsfoten i orden, men heller ikke han klarte å orkestrere noen nevneverdige målsjanser.

Likevel var det en Liverpool-spiller som skulle stå bak den første virkelige farligheten - dessverre foran eget mål.

En uoppmerksom Alberto Moreno skulle klarere i eget felt, men fikk ikke med seg at en tilsvarende våken Jovetic luktet situasjonen. City-angriperen snappet kula foran spanjolen, og banket den inn forbi Simon Mignolet. 1-0 til hjemmelaget.

Jovetic-show Der de første 45 minuttene var tette og intense, men ikke like underholdende, tok det ikke lang tid før hjemmepublikummet lot seg begeistre etter hvilen.

Jovetic fant først Nasri med en lekker hælflikk, og da franskmannen igjen fant montenegrineren foran kassa gjorde han ingen feil. 2-0, og akkurat som i 2009 (den gang for Fiorentina) ble han tomålsscorer mot Liverpool.

Etter scoringen hadde Liverpool en god periode, men så entret Aguero banen for en skadet Dzeko. 23 sekunder senere lå ballen i mål etter nok en mønsterkontring og avslutning signert den lille argentineren.

Lambert kom inn for Raheem Sterling på tampen, og takket for tilliten med å krige inn en redusering via Zabaleta, men det holdt ikke for Liverpool.

3-1, og den lyseblå seiersmaskinen fra Manchester er igang igjen.

DOBBEL: Stefan Jovetic ble kveldens mann med sine to scoringer. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
DOBBEL: Stefan Jovetic ble kveldens mann med sine to scoringer. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix Vis mer