Sergio Ramos intervjuet seg selv om Real Madrid-krisen

Midt oppe i Real Madrid-krisen har Sergio Ramos selv tatt ansvar og besvart en rekke spørsmål - stilt av ham selv.

TAR ANSVAR: Sergio Ramos. Foto: AP.
TAR ANSVAR: Sergio Ramos. Foto: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den spanske giganten har hatt en tung sesong til nå, som nådde bunnpunktet da Ajax overhøvlet dem og vant hele 4-1 på Santiago Bernabeu. Dermed var Real Madrid - som har vunnet Champions League tre ganger på rad - ute av turneringen.

Kort tid før det ble de slått ut av den spanske cupen av Barcelona. I ligaen er de ikke i nærheten av å kjempe om ligagullet.

Det har med andre ord vært en tung sesong for Los Blancos. Midt oppe i all kritikken har Sergio Ramos, klubbens kaptein, stått frem og svart på en rekke spørsmål fansen har sittet inne med. I en Twitter-tråd på hans offisielle konto, har han stilt spørsmål - deretter besvart dem, for sine 15.9 millioner følgere.

- Som fotballspillere liker vi å snakke på banen, men denne sesongen har ikke gått vår vei. Den siste tids hendelser har vært katastrofale, og jeg gjemmer meg ikke. Vi gjemmer oss ikke. Vi - spillerne - er ansvarlige, og jeg, som kaptein, mer ansvarlig enn noen andre, skriver han,

- Derfor mener jeg at den mest ærlige måten å svare på alle spørsmålene som sirkulerer rundt oss er å svare direkte, legger han til, før han går løs på sin egen spørsmål og svar-seanse.

Benekter trøbbel innad i klubben

- Var det gule kortet i Amsterdam en feil?

- Absolutt, det var en feil, og jeg tar 200 % av skylden.

DET FAMØSE KORTET: Sergio Ramos innrømmet å ha pådratt seg gult kort med vilje i Amsterdam. Dermed sto han over returoppgjøret - hvor Real Madrid fikk juling.
DET FAMØSE KORTET: Sergio Ramos innrømmet å ha pådratt seg gult kort med vilje i Amsterdam. Dermed sto han over returoppgjøret - hvor Real Madrid fikk juling. Vis mer

- Hvorfor filmet du dokumentaren?

- Det er enkelte avtaler som blir gjort, og jeg hadde aldri sett for meg at kampen kom til å bli som den ble. Vi filmet mindre og mindre etter hvert som kampen ble spilt.

For ordens skyld, Sergio Ramos lager en dokumentar om seg selv, og filmet under Ajax-kampen på Santiago Bernebaeu, hvor han var suspendert.

- Kranglet du med klubbpresidenten i garderoben?

- Problemer i garderoben diskuteres og løses i garderoben. Det er ingen problem i det hele tatt, og alle har samme interesse: Real Madrid.

- Snakket du med lagkameratene og kritiserte dem?

- Vi snakker alltid og motiverer hverandre i garderoben, på en konstruktiv måte.

- Hadde du en krangel med Marcelo?

- Vi snakker sammen på hver treningsøkt. Det er en del av å jobbe under press. Men det er bare en historie, som så mange andre som skjer fra dag til dag. Marcelo er som en bror for meg.

- Hvorfor reiste du til Valladolid?

- Jeg ville være der og støtte lagkameratene mine.

- Hva skjer med treneren (Santiago Solari)?

- Det er en avgjørelse som ikke er opp til oss, og som vi aldri blander oss inn i. Vi har enorm respekt for hans posisjon, og vi støtter alltid Real Madrids trener.

Det var alle spørsmålene han stilte og svarte, men kapteinen var ikke ferdig der:

- Disse tankene er, uten tvil, resultatet av en svært skuffende sesong, men hvis ikke suksess stopper oss, skal vi heller ikke la nederlag gjøre det. Det er vår jobb å fortsette, jobbe og utvikle oss. Vi må huske at noen av oss er heldige som spiller for Real Madrid. Noen av oss er heldige som får være med på å forme deler av klubbens historie, men Real Madrid var, og vil alltid være Real Madrid. Ingen navn gjør legenden Real Madrid. Vi skriver alle legenden sammen, skriver han, og avsltuter med at de sammen jobber for fremtiden, for å bringe håpet tilbake, skriver han.

- Krisehåndtering

Fotballekspert i TV 2, Mina Finstad Berg, tror ikke at alt dette kommer bare fra Sergio Ramos, og tror man får se mer av denne typen kommunikasjon i fremtiden.

- Det gir det en helt annen tyngde og troverdighet. Flere kommer til å lese det, når det kommer fra en verdensstjerne som Sergio Ramos, klubbens kaptein, en av veteranene, fremfor i en pressemelding. Det tror ikke jeg er tilfeldig. Det blir spekulativt, men det er veldig lett å tenke at kommunikasjonsavdelingen er involvert i dette. Jeg sliter med å se for meg Ramos sette i gang dette helt på egenhånd, sier hun til Dagbladet.

Ramos tar for seg det Finstad Berg omtaler som de store snakkisene i Spania: Forholdet til president Florentino Perez, forholdet til lagkamerat Marcelo, det gule kortet han pådro seg med vilje i den første kampen mot Ajax.

- Det er jo ingen som får stille noen oppfølgingsspørsmål eller utfordre ham på det han sier, og det er åpenbart at han legger litt bånd på seg. Jeg skulle likt å høre hans ærlige mening og høre ham snakke fritt, sier hun.

- Det er fullt mulig at han står inne for det han sier, det vet jeg ikke. Men jeg kan se for meg at dette blir mer vanlig blant spillere og klubber. Det er en måte å nå ut til supporterne på ved å klistre på et ansikt spillerne har tillit til. Det er krisehåndtering, understreker hun.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer