Serie A-back til Vålerenga

Kjetil Rekdal gjør alvor av det han fortalte Dagbladet i går. I dag kommer italienske Allessandro dal Canto på prøvespill til Vålerenga.

BRUGGE (Dagbladet): -  Han skal være en meget god venstreback, sier Christian Eidem til Dagbladet. Eidem er mannen som styrer framtida til Steffen Iversen og som via sitt eget lille agentbyrå hjelper Vålerenga i Europa.

Backforsterkninger

Og i dag kommer altså en tidligere Serie A-mann med fortid i Juventus, Udinese, Vicenza og Venezia til Vålerengas trening i Knokke Heist.

Fordi han ønsker Vålerenga framfor Cagliari på Sardinia.

VIF-trener Kjetil Rekdal har de siste ukene hatt fokus på backforsterkninger. Dette fordi verken David Brocken eller Tom Henning Hovi blir yngre. Og fordi Vålerengas høst er spekket av viktige kamper trenger han gode alterntaiver.

Hvis Allessandro dal Canto svarer til forventningene, blir han signert her i Belgia.

-  Italiensk fotball er nærmest konkurs, sier Christian Eidem. -  Det er bare de store stjernene som virkelig tjener penger. Og derfor har dal Canto, sjøl om han har et stående tilbud fra Cagliari, fortalt oss at han heller vil til Oslo og Vålerenga.

-  Det kan bli veldig spennende.

UEFA-cup

Og nødvendig - om han er god nok. For sjøl om Vålerenga trenger tid på å slikke sårene etter straffedramaet på Jan Breydel Stadion i går kveld, står det mye igjen av høsten. Seriegullet skal jages for et nytt mesterligaforsøk neste høst, cupen gjenstår og så blir det ny kvalifiseringskamp for en plass i UEFA-cupens gruppespill. Og den trekkes i Monaco fredag ettermiddag.

Hadde Vålerengas drøm gått i oppfyllelse, ville den neste trekningen laget involveres i vært i dag klokka 16.00.

TIL OSLO: Italieneren Allessandro dal Canto.