Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Serie A kan bli en annenrangs liga

Milan-direktør er bekymret for framtiden.

BEKYMRET: Milan-direktør Umberto Gandini mener det er et stort problem for den italienske fotballen at publikum svikter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Rabih El Moghrabi
BEKYMRET: Milan-direktør Umberto Gandini mener det er et stort problem for den italienske fotballen at publikum svikter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Rabih El Moghrabi Vis mer

Milan-direktør Umberto Gandini er redd den italienske fotballserien blir annenrangs liga.

Hans bekymring kommer i etterkant av de italienske lagenes svake innsats i europacupen, som gjør at Tyskland overtar Italias fjerde og siste plass i mesterligaen fra 2012/13. Gandini mener lave tilskuertall er noe av forklaringen.

- Italiensk fotball har et veldig stort problem. Fansen kvier seg for å gå på kamper og ser dem heller på TV, sier Gandini.

Serie A-fotballen ble sett av 24.603 tilskuere i gjennomsnitt sist sesong. Det matcher ikke tysk Bundesliga (42.441), engelsk Premier League (34.150) eller spansk La Liga (27.699).

- Kanskje Italia må innstille seg på å være en annenrangs liga i Europa og ikke blant de tre beste, sier Gandini.

Han forklarer at italienske klubber ikke omsetter for nok penger på kampdager. Ikke bare kommer det relativt få folk på kampene, men de handler også mindre mengder effekter og legger igjen færre penger enn folk i England og Spania.

- Skal vi klare å hente de største stjernene, må vi ha penger til å investere i dem. Vi hadde de beste spillerne på plass i Italia på begynnelsen av 1990-tallet, sier Gandini.

Den påstanden underbygges av at spillere som Gheorghe Hagi (Brescia) og Enzo Francescoli (Cagliari) kom til Italia, men spilte for relativt små klubber.

Juventus flytter snart til nytt stadion. Det har plass til 40.000 tilskuere. Milan velger å bli på San Siro.

- Vi har ingen planer om å bygge vårt eget stadion, sier Gandini.

Milan deler bane med byrival Inter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media