Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serie A-klubbene med rasisme-bekymring

Samtlige 20 Serie A-klubber har gått sammen og skrevet en uttalelse der de forteller om at de er bekymret for rasismen som har preget ligaen.

UTSATT FOR RASISME: Romelu Lukaku. Foto: NTB Scanpix
UTSATT FOR RASISME: Romelu Lukaku. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Romelu Lukaku, Franck Kessie, Dalbert Henrique, Miralem Pjanic, Ronaldo Vieira, Kalidou Koulibaly og Mario Balotelli har alle fått rasistiske tilrop slengt mot seg fra tribunen denne sesongen. Alle utenom Pjanic er mørkhudede.

Klubbene i den italienske eliteserien i fotball er enige om at det ikke er gjort nok for å bekjempe problemet de siste årene.

I uttalelsen står det videre at «ingen skal noensinne bli utsatt for rasisme, verken på eller utenfor banen, og at de ikke lenger kan være stille og vente på at problemet skal forsvinne av seg selv».

Det skrives også at det de siste ukene er blitt holdt positive samtaler med det italienske fotballforbundet og internasjonale eksperter om hvordan de skal håndtere problemet og fjerne det fra fotballen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media