GÅR TIL TV 2: Per-Jarle Heggelund forlater C More og Serie A til fordel for Premier League-jobbing i TV 2. Aller først skal han bidra i VM-dekningen fra Bergen. Foto: TV 2.
GÅR TIL TV 2: Per-Jarle Heggelund forlater C More og Serie A til fordel for Premier League-jobbing i TV 2. Aller først skal han bidra i VM-dekningen fra Bergen. Foto: TV 2.Vis mer

Serie A-kongen Heggelund slutter i C More

Går til TV 2 og Premier League.

(Dagbladet): Etter elleve år i C More forlater Per-Jarle Heggelund kanalen til fordel for konkurrenten TV 2.

Heggelund, som i mange år har vært den mest markante norske stemmen på italiensk fotball, starter i ny jobb allerede i forbindelse med VM. Nå legger han Serie A-arbeidet bak seg, fra høsten av skal han kommentere engelsk toppdivisjon.

- Nå skal jeg på mange måter få komme hjem, til Premier League, som jeg er født og oppvokst med. Den opprinnelige guttedrømmen, sier Heggelund til Dagbladet, og ramser opp flere grunner til at han valgte å bytte beite:

- Nytenning, en ny utfordring. Muligheten til å jobbe i landets største og beste sportsredaksjon, sier han.

En ære Finnsnes-væringen har vært en av Norges mest populære fotballkommentatorer i flere år, og spesielt Italia-fantastene har trykket Heggelund til sitt bryst.

Nå må de tåle å høre 38-åringen snakke om den fotballen som fortsatt er størst her til lands, den engelske.

- 600 kamper får rekke for denne gang. Det har vært en ære å jobbe med noe så fint som italiensk fotball. Kanskje kommer jeg til å jobbe med Serie A en gang i fremtiden igjen. Nå skal jeg bare lene meg tilbake og bare være fan av fotballen der nede igjen, sier Heggelund, som også ser fram til å kommentere mer fra stadion.

- Jeg har vært én gang i Italia denne sesongen, i TV 2 skal jeg jevnlig til England. De har gitt meg en unik sjanse. Jeg var så heldig at jeg hadde flere muligheter nå, men valget ble ganske enkelt til slutt, sier han til Dagbladet.

Av de aller beste Sportsredaktør i TV 2,  Vegard Jansen Hagen, forteller at kanalen ikke var i tvil da det ble mulig å sikre seg Heggelund som kommentator.

- Dette er et gledesbudskap. Ingen betyr mer for seeropplevelsen vi ønsker å gi enn kommentatorene, de er i stand til å skape unike opplevelser, og også å ødelegge dem. For oss er det en kontinuerlig prosess å styrke korpset med de beste kommentatorene, sier han til Dagbladet.

- Per Jarle er av de aller beste, både når det gjelder kunnskap og lidenskap, og det er en magisk kombinasjon. Hans smittende begeistring gjør at folk engasjerer seg, det gir en troverdighet som vi er ute etter for å møte et kravstort publikum, sier Jansen Hagen.

Heggelund skal starte engasjementet i TV 2 med være i studio under playoff-finalen mellom QPR og Derby, før han skal jobbe med kanalens VM-dekning i Bergen i sommer.

Vegard Jansen Hagen legger til at signeringen av Per Jarle Heggelund vil bety hyppigere norske kommentatorer på Premier League-kampene kommende sesong.