<strong>GRUNN TIL Å DEPPE:</strong> Sampdoria spillerne må starte sesongen med ett minuspoeng. Foto: AP/Gibireporter Lapresse/NTB scanpix
GRUNN TIL Å DEPPE: Sampdoria spillerne må starte sesongen med ett minuspoeng. Foto: AP/Gibireporter Lapresse/NTB scanpix Vis mer

Serie A-lag må starte sesongen med minuspoeng

Sampdoria ble straffet for kampfiksing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det ble klart da disiplinærkomiteen i Italias fotballforbund (FIGC) kom med flere avgjørelser knyttet til kampfiksingsskandalen som er under opprulling.

Sampdoria, som rykket opp igjen til serie A etter forrige sesong, ble også ilagt en bot på 220.000 kroner.

Bari ble også straffet og må starte serie B-sesongen med fem minuspoeng. I tillegg ble klubben bøtelagt med 590.000 kroner.

Flere spillere fikk også langvarige utestengelser fredag. Tidligere Bari-forsvarer Andrea Masiello ble ilagt en suspensjon på 26 måneder. Det blir dermed en stund til neste gang Atalanta-spilleren spiller sin neste seriekamp. Han scoret et selvmål i 0-2-tapet mot Lecce da Bari allerede hadde rykket ned fra serie A i 2010/11-sesongen. Kampen fikk påtalemyndigheten i Italia til å undersøke flere Bari-kamper.

I tillegg ble Alessandro Parisi, Marco Rossi og Marco Esposito utestengt. Alle har en fortid fra Bari.

Den største saken i kampfiksingsskandalen er den som involverer Juventus-trener Antonio Conte. Gulltreneren fra forrige sesong er anklaget for ikke å ha meldt ifra om kampfiksing i to kamper da han ledet Siena for to sesonger siden. Conte risikerer å få en langvarig utestengelse.

Siena må åpne serie A-sesongen med seks minuspoeng.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer