Serie A-spiller skal ha innrømmet vilje-selvmål

Atalantas Andrea Masiello ble pågrepet i dag.

JUKS: Andrea Masiello fortvilte tilsynelatende da han gjorde selvmål mot Lecce, men nå har han innrømmet at det var med vilje.Foto: SCANPIX/AP/Donato Fasano
JUKS: Andrea Masiello fortvilte tilsynelatende da han gjorde selvmål mot Lecce, men nå har han innrømmet at det var med vilje.Foto: SCANPIX/AP/Donato FasanoVis mer

Atalanta-spiller Andrea Masiello ble mandag pågrepet i forbindelse med en korrupsjonssak i italiensk fotball. Han skal ha erkjent å ha gjort selvmål med vilje.

Den 26-årige forsvarsspilleren er mistenkt for å tatt imot penger for å påvirke resultater da han spilte i Bari forrige sesong. Masiello scoret et selvmål i 0-2-tapet i lokaloppgjøret mot Lecce mot slutten av sesongen. Resultatet gjorde at Lecce reddet plassen i serie A, mens Bari allerede hadde rykket ned da kampen ble spilt.

I avhør skal Masiello ha innrømmet at han gjorde selvmålet med vilje og at han fikk 50.000 euro (380.000 kroner) for det. Påtalemyndigheten i Bari mistenker at pengene kom fra personer i Lecce og lokale bettingagenter.

Masiello spilte tre sesonger for Bari før han i fjor sommer gikk til Atalanta.

Flere Bari-kamper fra de to siste sesongene og totalt 20 personer er også under etterforskning.

I tillegg ser påtalemyndigheten i Cremona nærmere på 2-4-kampen mellom Lecce og Lazio. Seieren gjorde at Lazio ble nummer fem i serie A og sikret spill i europaligaen forrige sesong.

(NTB)