SPILLER SOM PLANLAGT: Den varslede spillerstreiken i Serie A er avblåst. Det betyr blant annet at Milan - her ved Ronaldinho og Zlatan Ibrahimovic - spiller hjemmekampen mot Genoa som planlagt på lørdag.Foto: SCANPIX/AP Photo/Luca Bruno
SPILLER SOM PLANLAGT: Den varslede spillerstreiken i Serie A er avblåst. Det betyr blant annet at Milan - her ved Ronaldinho og Zlatan Ibrahimovic - spiller hjemmekampen mot Genoa som planlagt på lørdag.Foto: SCANPIX/AP Photo/Luca BrunoVis mer

Serie A-streiken avblåst

Krisesamtaler førte fram.

|||(Dagbladet): Den italienske spillerforeningen (AIC) stilte seg på barrikadene fulle av kamplyst da klubblederne i Serie A ønsket å begrense spillernes muligheter til å takke nei til en overgang, og varslet at de kom til å streike i forbindelse med serierunden som spilles 25. og 26. september.

- Det blir definitivt streik, uavhengig av hva klubbene kommer fram til på sitt neste møte. Vi er lei av å bli behandlet som objekter og ikke mennesker, sa Milan-spilleren Massimo Oddo.

Klubbeiernes forslag, som vakte harme og streikevilje blant spillerne, gikk i korttekst ut på at når en spiller bare har ett år igjen av kontraktstida, må han godta en overgang til en konkurransedyktig klubb som kan garantere ham samme lønnsbetingelser. Hvis spilleren ikke godtar dette, må han komme til enighet med klubben om en annullering av kontrakten.

Nå er streiken avblåst etter krisesamtaler tirsdag, melder Football Italia.

- Vi kan kunngjøre at streiken er blitt stanset, sier en representant fra det italienske fotballforbundet, ifølge NTB.

Dermed spilles helgens kamper som planlagt. Før den tid, er det også full serierunde i midtuka med ni kamper onsdag og Juventus - Palermo på torsdag.

Konflikten har imidlertid ikke fått noen endelig løsning, men AIC og den italienske serieforeningen har nå satt en ny frist til 30. november for å komme til enighet.

Under møtene med forbundet fikk spillerne igjennom sitt krav om å flytte en midtukerunde fra 6. januar til 22. desember, noe som vil gi dem en lengre vinterpause. Men foreningen varsler at det fremdeles er fare for streik dersom kontrakten ikke går i orden på alle punkter.