Serieåpningen i Sverige avbrutt etter banestorming

Supporter drept på byen i forkant.

(Dagbladet): Den svenske allsvenska-åpningen mellom Helsignborg og Djurgården er avbrutt og kommer ikke til å spilles i dag.

Grunnen er ifølge Expressen og Aftonbladet at Djurgården-supportere stormet banen like før pause mens de ropte «mordere» mot hjemmepublikummet.

Tidligere på dagen ble nemlig en Djurgården-supporter innbrakt på sykehus etter å ha blitt funnet hardt hodeskadd i Helsingborg sentrum.

Nå bekrefter Skåne-politiet at supporteren er død.

- Nå har dette kostet et menneskeliv, så kampen blir avlyst, sier Ewa-Gun Westford, pressetalskvinne ved Skånepolitiet til Expressen.

Stemningen på tribunene skal ha blitt merkbart mer aggressiv underveis i kampen, og da supporterne stormet banen ble beslutningen tatt om å avlyse kampen.

- Det var ikke  mulig å garantere for sikkerheten, sier Jonas Dahlquist i CMore til Expressen.

Tribunene var fulle i Helsingborg, og alt lå til rette for en real fotballfest i den svenske serieåpningen. Nå er det uvisst hva som skjer.

- Vi hadde alle forutsetninger for å lage en fest, og så blir det sånn som dette. Mitt hjerte gråter, sier Helsingborg-sjefen Claes Ohlsson til Expressen.

Også natt til i dag var det bråk i sentrum av Helsingborg. Blant annet skal Djurgården-hooligans ha stormet en pub i sentrum og rasert hele stedet.

Fem personer skal ha endt på sykehus etter bråket på puben The Headless Swan.