Seriegull til IFK Göteborg

Første gull på 11 år.

IFK Göteborg gjorde jobben sin, mens Djurgården feilet. Dermed sikret IFK seg sitt første seriegull i Allsvenskan på elleve år.

Gullthrilleren i Sverige ble avgjort i siste serierunde søndag. IFK slo Trelleborg 2-0 på et fullsatt Ullevi stadion, og supporterne kunne synge «SM-gull, SM-gull, SM-gull».

IFK-målvakt Bengt Andersson er den som kanskje var gladest etter sitt første seriegull. 41-åringen ble den eldste spilleren i Allsvenskans historie som er blitt seriemester.

- Det er helt fantastisk. Inspirasjonen min de siste årene har vært at jeg skulle klare å ta gull før jeg legger opp, sa Andersson.

Måtte vinne


IFK visste at seier ville være godt nok. Laget hadde like mange poeng som Djurgården før den siste kampen, men bedre målforskjell. På tredjeplass lurte Kalmar som også hadde mulighet til å ta gullet.

Etter sju minutter kom IFK i føringen ved Thomas Olsson. I stedet for å legge seg bakpå for å sikre seieren, fortsatte vertene å skape sjanser. Pontus Wernbloom stanget inn 2-0 ni minutter før pause.

- Før kampen føltes det som om det første seriegullet mitt var det beste, men nå er nok dette det største. De andre gangene vi tok gull har vi vært favoritter, men denne gangen var det ingen som trodde på oss, sa veteranen Magnus Johansson (35) etter sitt sjuende seriegull i karrieren.

Da dommeren blåste av kampen, løp tusener av IFK-fans ut på gresset for å hylle sine helter.

- Det var litt ubehagelig en liten stund da det var så mye mennesker og trangt ute på banen. Jeg var faktisk redd for at noen skulle skade seg. Jeg så noen som falt og holdt på å bli trampet på, sa Bengt Andersson.


Mistet sølvet


I Stockholm måtte Djurgården innse at gulldrømmen forsvant med 0-1-tap i lokaloppgjøret mot tabelljumbo Brommapojkarna. Heller ikke sølvet klarte de å ta.

Allerede fem minutter ut i kampen kom meldingen over høyttaleranlegget at IFK hadde tatt ledelsen i Göteborg.

- Vi hadde snakket om at det kunne skje. Vi var forberedt. Men vi hadde begynt bra, og det ble en rar situasjon da vi fikk vite at de tok ledelsen, sa Djurgården-kaptein Markus Johansson.

Da IFK gikk opp til 2-0, skjønte Djurgården-supporterne at gullet ikke ville havne i Stockholm.

Olof Guterstam gjorde dagen enda tyngre da han satte inn seiersmålet for Brommapojkarna etter 77 minutter.

Dermed måtte Djurgården nøye seg med bronse. Kalmar vant 2-0 over AIK og klatret opp på sølvplass.

- Ingen husker hvem som kom på annen- eller tredjeplass. Det spiller ikke noen stor rolle. Man vil vinne, sa Johansson.

(NTB)