Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seriegull til RBK kan gi FFK plass i Uefa-cupen

Når de møtes i siste serierunde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I siste serierunde 5. november kommer Rosenborg til Fredrikstad stadion. I ytterste konsekvens kan RBK-seier i den kampen bety at Fredrikstad blir klare for Uefa-cupen.

Det paradoksale scenarioet er slett ikke usannsynlig, men inneholder en del «hvis» og «dersom».

Så heng med i svingene.

Rosenborg må vinne i kveld

I kveld møtes Rosenborg og Sandefjord i semifinalen i cupen. Hele scenarioet forutsetter at Rosenborg slår dumpekandidaten hjemme på Lerkendal.

Cup er selvsagt cup, men la oss forutsette en favorittseier i dag. Da møtes Fredrikstad og Rosenborg i cupfinalen 12. november.

Vinner Sandefjord i kveld, spiller Fredrikstad og Sandefjord om NM-gull og en plass i Uefa-cupens første runde.

Rosenborg må vinne serien

CUPFINALEPLASS SIKRET: Her nikker Raio Piiroja inn seiersmålet ni minutter ut i ekstraomganene mot Start. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
CUPFINALEPLASS SIKRET: Her nikker Raio Piiroja inn seiersmålet ni minutter ut i ekstraomganene mot Start. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Hvis Rosenborg vinner serien, spiller de kvalifisering til Champions League neste sommer. Da går Norges tre Uefa-cupplasser til Tippeligaens to andre medaljevinnere og tapende cupfinalist.

Men:

De to lagene som kvalifiserer seg til Uefa-cup gjennom seriespill, må via Uefa-cupens kvalifiseringsrunde.

Laget som vinner cupen, kvalifiserer seg direkte til 1. runde i Uefa-cupen, opplyser Norges Fotballforbund til Dagbladet.no.

Derfor vil Rosenborg få cupvinner-plassen i 1. runde dersom vinner cupen, men blir nummer to eller tre i serien. Da vil lag nummer fire i serien komme til Uefa-cupen i stedet for tapende cupfinalist, som i dette tilfellet vil være Fredrikstad.

Paradoksal siste runde

Dermed kan man få den nevnte spesielle situasjonen i siste serierunde. Det forutsetter at Rosenborg kan vinne serien med seier. Fortsetter den tette kampen om gullet, kan det fort være tilfellet.

Tenker vi oss i tillegg at Fredrikstad har sikret plassen i Tippeligaen før denne runden, kan det kanskje bli mange som vil sette en hundrelapp på borteseier i denne kampen.

image: Seriegull til RBK kan gi FFK plass i Uefa-cupen

- Vi vil ikke det. Ikke spiller jeg noe ellers, og i alle fall ikke på egne kamper. Det får de holde på med i andre land, sier Fredrikstads sportslige leder Morgan Andersen til Dagbladet.no.

Det er klart Fredrikstad vil ønske å slå Rosenborg i siste serierunde uansett. Men det spørs det hva det betyr for underbevisstheten dersom spillerne vet at tap kan bety sikret europacupplass.

• Din kommentar: Vil du satt penger på FFK-tap i siste serierunde, i dette tilfellet?

RBK VANT PÅ LERKENDAL: 1-0 for Daniel Braaten og RBK-gutta i det første oppgjøret. Lagene møtes igjen i det som kan bli en skjebnekamp i 26. og siste serierunde.