Seriegullet glipper for Gashi

Kan miste førsteplassen på målforskjellen.

MÅ TROLIG NØYE SEG MED SØLV: Ardian Gashi og Helsingborg har levert en god sesong, men er avhengig av hjelp foran siste runde.  Foto: John T. Pedersen
MÅ TROLIG NØYE SEG MED SØLV: Ardian Gashi og Helsingborg har levert en god sesong, men er avhengig av hjelp foran siste runde. Foto: John T. PedersenVis mer

|||Malmö er i førerstolen og holder stå kurs mot seriegull i Allsvenskan etter 4-0 over Brommapojkarna mandag.

De er à poeng med Helsingborg, men har ti mål bedre målforskjell.

Dermed vil den svenske fotballpresidenten ta med seg seriepokalen til Malmö søndag. Slik er reglene. Om laget ikke slår Mjällby og Helsingborg vinner over Kalmar vil det være bomtur, men lite tyder på at Roland Nilssons gutter vil snuble på oppløpssiden.

Det var lenge jevnt på Grimsta idrettsplass i Stockholm mandag. Innbytter Jeffrey Aubynn hadde vært på banen i fire minutter før han gjorde 1-0. Agon Mehmeti punkterte kampen etter 78 minutter, mens en annen innbytter Dardan Rexhepi økte til 3-0. Kaptein Daniel Andersson var sikker på straffemerket og fastsatte sluttresultatet til 4-0.

Brommapojkarna har kun en tynn teori å før nedrykket er faktum. De har 25 poeng og ti mål dårligere målforskjell enn Gefle på kvalifiseringsplassen og tre poeng opp. Mellom dem ligger Åtvidaberg med 28 poeng og minus 19 mål.

GAIS og Halmstad sikret med mandagens resultat seg ny kontrakt i Allsvenskan.

Mjällby slo Åtvidaberg 2-1, mens Örebro slo IFK Göteborg med samme sifre.

(NTB)