<strong>HERJET:</strong> Bodø/Glimts Jens Petter Hauge og Ulrik Saltnes jubler og Odds keeper Sondre Rossbach depper etter 2-1-målet på Aspmyra.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
HERJET: Bodø/Glimts Jens Petter Hauge og Ulrik Saltnes jubler og Odds keeper Sondre Rossbach depper etter 2-1-målet på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer

Serieleder Bodø/Glimt latterliggjorde Odd

Selv ikke formlaget Odd maktet å stoppe serieleder Bodø/Glimt, som scoret seks mål.

Publisert

Bodø/Glimt - Odd 6-1 (4-1)

Det store spørsmålet før kampen var om formlaget Odd ville bli det første laget som senket serielederne. Bortelaget hadde vunnet åtte av de siste ti kampene.

Odd-angriper Mushaga Bakenga har sett seg lei på at Bodø/Glimt har fått så mye skryt og omtale i norsk presse, og sa følgende til Eurosport før start:

- Det er på tide de får kjenne på tap igjen.

Og det startet bra for Odd, som tok ledelsen i Bodø før det hadde gått to minutter. Kasper Lunding utnyttet svakt forsvarsspill og banket ballen ned i hjørnet.

Bodø/Glimt - Odd 6-1 (4-1)

MÅL: Rossbach (selvmål 12), Hauge (26, 42), Saltnes (31, 58), Boniface (56) - Lunding (1)

Tabbe

Skienslaget var imidlertid ikke lenge i drømmeland, og målene rant inn før hvilen. Utlikningen som sendte hjemmelaget tilbake i kampen var en stor tabbe.

Sondre Rossbach skulle bokse ut en corner, men i stedet slo han den regnvåte ballen inn i eget mål.

Jens Petter Hauge scoret to mål og brant et straffespark før hvilen, mens Ulrik Saltnes scoret det fjerde. Da hadde TV 2s Jesper Mathisen en melding til Bakenga:

- Du er en bra mann, Bakenga, men vi kommer ikke til å roe oss. Nå blir det verre enn noensinne.

For Bodø/Glimt kjørte fullstendig over Odd.

- De pisser på Odd, mente Mathisen.

Fortsatte kjøret

I andre omgang fortsatt hjemmelaget å kjøre på. Viktor Boniface scoret sitt første for kvelden fra kloss hold, før Saltnes satte inn sin andre scoring like etterpå etter en meget god avslutning nede i hjørnet.

Kristiansund-angriper Amahl Pellegrino forteller at han ikke har sett maken til et så bra offensivt lag i Eliteserien.

- Absolutt ikke, jeg har fulgt med på fotball ganske lenge, og kan ikke huske å ha sett et lag som er bedre offensivt, sier Pellegrino til TV 2.

Det virker som ligagullet er så godt som sikret for Glimt, som leder med 13 poeng etter 17 spilte kamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer