Serieleder Frisk unngikk Stjerne-smell

Lå under, men slo tilbake.

Frisk-Asker fortsetter å trone på serietoppen etter å ha slått Stjernen så klart som 6-1 torsdag.

Laget kom bakpå i målprotokollen, men to scoringer av talentet Mats Z. Aasen gjorde at Asker-laget ledet ved første pause.

I midtperioden handlet det bare om Frisk, og laget gjorde tre mål uten at Stjernen klarte å svare. I siste periode bare kontrollerte hjemmelaget.

Vålerenga synes å ha fått opp dampen. Furuset har ofte vært en lei anstøtsstein for NM-vinnerne, men ikke denne gangen. Laget fra Jordal Amfi vant 6-2 etter å ha tatt ledelsen 5-0 i første periode.

I midtperioden fikk Furuset reduserte to ganger, mens Espen «Shampo» Knutsens var best i siste periode.

I Leangen ishall slet både Trondheim og Storhamar med å score mål. Etter to målløse perioder klarte den canadiske leiesvennen til Storhamar, Patrick Yetman, å score det som skulle bli vinnermålet. Yetman er bare på utlån fra Modo fram til midten av oktober.

Lillehammer sto for en sterk 3-1 seier borte mot Comet i Halden ishall. Det var lenge jevnt, men gjesten avgjorde med to scoringer i siste periode.

Stavanger fortsetter sin tunge periode etter å ha blitt tippet høyt oppe denne sesongen. Sparta vant 4-1 etter å ha avgjort kampen tidlig i 1. periode med en 3-0 ledelse. Oilers reduserte en gang før vertene økte til 4-1 i sluttperioden.

Gunnar Johanssons gutter ligger nest sist med bare en seier og har bare Furuset med ingen seirer og null poeng bak seg.

(NTB)

HEVET SEG: Halvor Hårstad-Evjen slapp inn kampens første mål, men så holdt han buret reint og Frisk vant 6-1.
VANT GREIT: Kjell Richard Nygård jubler etter å ha økt VIF-ledelsen til 3-0 mot Furuset.