Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serieleder Liverpool avlyser julefesten: - Vi kan feste i mai

Rodgers endrer treningsprogrammet i jula.

 DRØMMESTART:  Simon Mignolet sørget for en drømmestart på sesongen da han reddet straffesparket til Jon Walters. Foto: NTB Scanpix.
DRØMMESTART: Simon Mignolet sørget for en drømmestart på sesongen da han reddet straffesparket til Jon Walters. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Arsenal og Chelsea spilte i går uavgjort på Emirates. Det betyr at Liverpool kan feire jul som serieleder, på bedre målforskjell enn Arséne Wengers mannskap.

Det er bare et fåtall eksperter som har gitt Liverpool noen sjanse i kampen om ligagullet. Men med serieledelse til jul, kan det virke som at i alle fall spillerne har fått ferten av sagmugg.

Den årlige julefesten er avlyst. I stedet kan de feste i mai, etter ligaslutt, hvis grunnen er der, mener målvakt Simon Mignolet.

Feirer i mai -  Det blir ikke noe juleparty for spillerne i år. Vi har konkludert med at kampprogrammet er for tett for øyeblikket. Vi fokuserer bare på kampene i denne perioden, sier Mignolet til Liverpool Echo.

- Det går bra for øyeblikket, og vi må fortsette å gjøre det vi har gjort så langt. Det handler om å sørge for at vi er godt forberedt til neste utfordring. Har vi grunn til å feire, må vi gjøre det når tiden er inne for det. Festen kan vente til mai, fortsetter belgieren.

Dette er tredje gang Liverpool leder Premier League idet datoen viser 24. desember. Første gang var i 1996/1997-sesongen. Da vant Manchester United ligaen.

Det samme skjedde 2008/2009. Også da vant United.

Om Liverpool virkelig er en utfordrer til seriegullet, kan vi få svar på allerede i romjulen. Første utfordring er Manchester City på Etihad.

Endrer programmet I fjor endte «Boxing Day» med et 3-1-tap mot Stoke for de røde fra Beatles-byen. Det har fått Brendan Rodgers til å endre treningsprogrammet.

Ifølge Liverpool.no fikk Liverpool treningsfri 1. juledag for ett år siden. I år må de derimot møte på treningsfeltet.

Om ikke Manchester City borte var tøft nok, venter en bortekamp mot Chelsea før det nye året.

Selv om Liverpool kan fryde seg over tabellposisjonen, er veien kort nedover på tabellen. Avstanden ned til byrival Everton på femteplass, er på to poeng. En romjul uten poeng, kan altså sørge for et drastisk fall på tabellen for Liverpool.

 ENDRINGER:  Liverpool-spillerne får ikke treningsfri 1. juledag, slik de fikk i fjor. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix.
ENDRINGER: Liverpool-spillerne får ikke treningsfri 1. juledag, slik de fikk i fjor. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix. Vis mer