Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serieleder Lyn går i krigen

- Så kan vi spille fin fotball, sier Kristian Flittie Onstad.

TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet.no): Lyn topper tabellen i Tippeligaen etter tre runder. De åpnet med uavgjort mot fjorårets serietoer Start, før henholdsvis serie- og cupvinner Vålerenga og Molde ble slått.

I de neste kampene venter nyopprykkede Stabæk og Odd, deretter kommer foreløpig poengløse Tromsø og Odd Grenland som har tre uavgjorte bak seg.

- Det er antatt svakere lag en oss, innrømmer Kristian Flittie Onstad.

- Må vinne krigen

21-åringen vikarierer for tida i midtforsvaret for nyopererte Tommy Berntsen. Han minner om at det ikke går an å slå lag på forhåndstipset.

- Først må vi vinne krigen. Så kan vi begynne å spille bedre fotball enn disse lagene. Men du må alltid vinne krigen først.

- Dette høres ut som Henning Berg-lære?

- Jo, men slik er det alltid i fotball. Det hjelper ikke å være et bedre lag om man ikke gir hundre prosent og vinner krigen.

I KRIGEN MED «PSYCHO»: Kristian Flittie Onstad (21) og Steven Lustü (35) er stopperpar i Lyn mens Tommy Berntsen er ute med skade. Foto: Scanpix
I KRIGEN MED «PSYCHO»: Kristian Flittie Onstad (21) og Steven Lustü (35) er stopperpar i Lyn mens Tommy Berntsen er ute med skade. Foto: Scanpix Vis mer

Som United

Men eksempelet som følger bekrefter at det ikke er helt håpløst gjettet at treneren har bidratt litt til disse tankene:

- Det er som Manchester United i England. De kan ikke vinne kamper om de gir 75 prosent. Men om United vinner krigen først, er de et bedre fotballag enn de fleste andre lagene de møter, sier Flittie Onstad.

Det er i det hele tatt lett å kjenne igjen Henning Berg mellom linjene i mye av det Lyn-spillerne sier om dagen. Alle vil for eksempel ta én kamp om gangen.

- Henning har forandret klubben - sammen med Morgan (Andersen). Strukturen og det administrative og alt rundt laget er forbedret, sier Flittie Onstad.

Må være gode nok

Og ungguten vet hva han snakker om. Han er - ifølge ham selv - den i årets Lyn-stall som har vært lengst i klubben - siden han var 16 år gammel.

- Folk sier gjerne at Lyn er flinke til å slippe til unge spillere. Men ingen slipper til i Lyn om de ikke er gode nok, sier Flittie Onstad.

Serieleder Lyn går i krigen

Han mener Lyns suksess med unge spillere må ses fra en annen vinkel.

- Klubben er nok heller flinke til å skille ut hvilke unge spillere som kan bli gode om de får den rette treningen, mener han.

• Din mening: Leder Lyn fortsatt Tippeligaen etter de neste fire serierundene?

KRIGER: Kristian Flittie Onstad har et grepa tak i Christian Grindheim.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling