Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serieleder Stavanger herjet med Frisk Asker

Og målfest for Lørenskog.

FORTSETTER Å VINNE: Stavanger Oilers troner øverst i eliteserien etter 4-0 mot Frisk Asker i kveld.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORTSETTER Å VINNE: Stavanger Oilers troner øverst i eliteserien etter 4-0 mot Frisk Asker i kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavangers iskrigere hadde full kontroll borte mot Frisk Asker og sikret forlenget eliteserieledelse med 4-0-seier torsdag kveld.

Jean-Michel Daoust scoret to ganger for gjestene i kampen de hovedsakelig avgjorde i overtallsspill. De tre første Stavanger-målene kom med fem mot fire på isen, og etter det maktet ikke Frisk å svare.

Hjemmelaget holdt unna for presset i store deler av første periode, men etter 16.28 minutter sørget Daoust for 1-0-ledelse ved første pause.

- Vi slipper ikke Frisk til veldig mange sjanser. I tillegg er vi veldig effektive i overtall. Vi scoret de tre første i power play, og da kunne vi kontrollere kampen inn, sa Stavanger-trener Petter Thoresen til TV 2.

Sterk rekke I starten av midtperioden fikk Stavanger-spiller Petter Røste Fossen 25 minutters straff for en tøff takling mot hodet til Patrick Ulriksen. Da fikk Frisk spille i overtall i fem minutt, men utnyttet ikke fordelen.

I stedet gjorde Martin Strandfeldt og Stian Høygård hvert sitt mål før perioden var omme.

- Stavanger er et bedre lag enn oss. Vi hadde trengt å gjøre 1-0 i dag. Vi trenger litt mer flyt for å vokse som lag, sa Sune Bergman, trener for formsvake Frisk.

Daoust punkterte kampen fullstendig med sin 4-0-scoring etter 45 minutter. Stavanger har vunnet 17 av sine 18 siste kamper.

Målfest i Lørenskog Storseier ble det også for Lørenskog, som ikke ga seg før de hadde satt sju pucker i buret bak Tønsberg-keeper Joachim Svendsen torsdag.

Hjemmelaget vant hver av de to første periodene 3-0. Halvveis i sluttperioden fastsatte Steffen Thoresen sluttresultatet til 7-0.

Serietoer Vålerenga jager to poeng bak Stavanger, men måtte kjempe for seier borte mot Stjernen. VIFs Stefan Espeland scoret kampens eneste mål på pasning fra Jonte Berg etter 34 minutter.

Treer Lillehammer slo Rosenborg komfortabelt 4-1, mens Storhamar måtte ha tilleggstid for å vinne hjemme mot Sarpsborg. Mads Hansen avgjorde kort tid ut i forlengningen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!