STORTAP: Stavanger Oilers kunne knapt tro det de så da den suverene serielederen ble knust av Lillehammer.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
STORTAP: Stavanger Oilers kunne knapt tro det de så da den suverene serielederen ble knust av Lillehammer. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Serieleder Stavanger Oilers knust av Lillehammer

Vikingstad brakk håndleddet da laget ble sendt hjem med 0-6.

I tillegg var Oilers' Tore Vikingstad uheldig og brakk håndleddet. Vikingstad har ikke hatt noen god sesong. Først var han lenge ute med ryggproblemer. Nå må han trolig belage seg på et opphold fra isen på nærmere to måneder.

- Han ble taklet av en Lillehammer-spiller tidlig i 2. periode. Vi så med en gang at håndleddet var brukket. Det betyr at vi må klare oss uten ham i seks-sju uker, forklarte trener Petter Thoresen til Aftenbladet.no.

- Det var en ren takling. Slike taklinger har jeg opplevd tusen ganger før uten at det har skjedd noen skade. Jeg var nok veldig uheldig. Beinet gikk nesten gjennom huden. Man blir jo litt skremt, men jeg fikk god hjelp på sykehuset, og flyr hjem til Stavanger i kveld. Nå handler det bare om å ta tiden til hjelp, sa Vikingstad.

Hadde ikke tapt siden september Stavanger Oilers hadde ikke tapt siden 24. september før lillehamringene viste dem vinterveien.

Lillehammer ligger 10 poeng bak serielederen etter 16 spilte kamper. Bare målforskjellen gjør at de er bak Vålerenga på 2.-plass.

Patrik Bäärnhielm (2), R.J. Anderson (2), Justin Bostrom og Andreas Martinsen scoret Lillehammers mål.

Manglerud Star tapte 0-6 hjemme for Rosenborg. Rosenborg på nest sisteplass er dermed bare to poeng bak Stjernen, som på sin side tapte 2-6 hjemme for Sparta Sarpsborg i en kamp spekket med hardt spill og mange utvisninger.

Storhamar mangler penger, men hadde små problemer med å slå bunnlaget Frisk Asker 8-3 på hjemmebane i Hamar.

(NTB)