Serielederen ingen vil se

ULLEVAAL (Dagbladet): Sånn så det ut på Ullevaal da Ole Bjørn Sundgot vant Lyns femte seriekamp av seks mulige. Bare 3062 tilskuere gir tomme tribuner på landskamparenaen.

- Det er trist, sier matchvinneren til Dagbladet. - Vi leder Tippeligaen, har til tider spilt OK fotball og Oslo-publikummet er jo ikke akkurat bortskjemte på framganger. Men til lørdag er det Vålerenga og da blir det i hvert fall fullt.

Og:

- Det er på tide.

Jo flere poeng Lyn tar - jo færre folk kommer på hjemmekampene. Statistikken etter tre matcher på Ullevaal viser nemlig at publikumstallet raser for serielederen. Og før fakta presenteres, er det fristende å konkludere følgende:

Hvis Lyn fortsetter framgangen, kommer det snart ikke en kjeft og ser dem på Ullevaal.

Lyns hjemmekamper i årets Tippeliga:

  • 21. april :Lyn- Lillestrøm 2- 0 - 6084 tilskuere.
  • 1. mai: Lyn- Molde 3- 1 - 3174 tilskuere.
  • 8. mai: Lyn- Start 1- 0 - 3062 tilskuere.

- Det er ikke bra, sier Ole Bjørn Sundgot. - Men vi som er utpå der kan ikke gjøre annet enn å spille så godt vi kan. Resten er opp til publikum.

Morgendagens TV-sendte Oslo-derby hadde onsdag kveld forhåndssolgt over 18000 billetter. Det er mest Vålerengas skyld. Men det handler om Lyn også fordi «best i by'n» er en gjev kamp. Bare synd at «best på tabellen-kampene» ikke er like interessante.

Det kan da ikke være mange Lyn-supportere som drar på hytta?

Ole Bjørn Sundgot holdt Lyn på tabelltoppen da alle trodde at Start hadde klart sin femte uavgjorte kamp. Han scoret nemlig i kampens siste minutt. Og det etter at han fire minutter tidligere hadde gitt Lyn straffespark. Som Tommy Berntsen brant foran den lille Lyn-bastionen.

- Jeg trodde det var over da vi ikke scoret på straffesparket. Men heldigvis kom det en sjanse til. Og den tok jeg vare på - det er jo spiss jeg er. Og spisser skal score mål, sier Ole Bjørn Sundgot til Dagbladet.

Da Lyn jogget ned etter kampen, ledet Vålerenga fortsatt 1- 0 i Stavanger. På vei til garderoben fikk de høre at Viking hadde snudd det. Og da kom de største smilene, for nå har nemlig Lyn overtaket i hovedstaden.

Synd det ikke er flere som vil dele gleden med dem.

TOMME TRIBUNER: Ole Bjørn Sundgot jubler for tomme tribuner etter seiersmålet.