Serielederen snublet

Høydramatisk på Ullevaal.

(Dagbladet.no): Vålerenga - Brann 2-1. Vi fulgte kampen direkte!

- Det var to gode lag som møttes i kveld, men vår nivåheving gjør at vi vinner her i dag, sier VIF-trener Kjetil Rekdal etter matchen.

- Taktisk og teknisk har vi noe å gå på, men det offensive sitter som et skudd. Og målene var av internasjonal klasse, sier Rekdal til Dagbladet.no.

Det var to lag i motgang som møttes på Ullevaal i kveld. Brann kom rett fra to tap, og hadde ikke scoret siden juli måned. Sånn sett var det nok en lettelse at Thorstein Helstad viste at bergenserne fortsatt kunne score.

På den andre siden av banen sto et blåkledd lag med mye å spille for. Vålerenga hadde ikke vunnet siden 16. juli. De siste tre for Vålerenga hadde endt med åtte baklengs.

Og det ble like tett og hardt som det pleier å være mellom disse to lagene. Begge lag viste stor vilje til å angripe, og begge lag hadde for én gangs skyld også evne.

Brann begynte best

Men det var Brann som hadde det meste av spillet i første omgang. Petter Vaagan Moen regisserte mye av det lekre som ble vist fram forover på banen for Brann.

BRANN BAKPÅ: Robbie Winters og Brann måtte gi tapt for Vålerenga på Ullevaal. Det gir Rosenborg og Lillestrøm gode muligheter for å snyte bergenserne for et etterlengtet seriegull. Foto: Scanpix
BRANN BAKPÅ: Robbie Winters og Brann måtte gi tapt for Vålerenga på Ullevaal. Det gir Rosenborg og Lillestrøm gode muligheter for å snyte bergenserne for et etterlengtet seriegull. Foto: Scanpix Vis mer

Det tok ti minutter for bergenserne viste fram spillet som har ført dem opp i ledelsen. Vaagan Moen dro på seg to VIF-forsvarere på venstrekanten, før han frispilte en framrusende Hanstveit.

Hanstveit slo en lav, hard ball inn foran mål, og det var bare tilfeldigheter at Brann ikke ledet.

Etter nitten minutter var det Martin Knudsens tur. Han dundret til fra tjue meter, og var bare millimetre unna en scoring. Ballen slo i tverrliggeren og ned på streken.

VIF slo tilbake

I stedet var det hjemmelaget som fikk komme. Etter 27 minutter fikk Morten Berre litt tid og rom, og han kippet ballen over Brannforsvaret. På bakerste stang kom hurtigtoget Sørensen, som klarte å lirke ballen forbi Opdal i Brannmålet.

1-0, men ikke særlig fortjent, for det var bergenslaget som var best i denne perioden.

Og som litt ekstra salt i såret for Brann hadde Robbie Winters sjansen til å utlikne rett før pause. Men igjen sto tverrliggeren i veien, og det var skuffede gutter som gikk i garderoben til pause.

Andreomgang startet mye tammere enn første, og det virket som lagene var mer eller mindre fornøyd med resultatet.

Helt til det 53. minutt.

Kampens bestemann, Morten Berre fikk igjen litt plass, og knallet til fra 20 meter. Ballen fikk en perfekt dupp og dalte ned i nettet bak Opdal. 2-0, men denne gangen var det fortjent. Oslo-laget hadde det meste av trykket utover i omgangen.

Måtte ha selvmål for å score

Begge lag hadde mange gode sjanser til å pynte på resultatet, men vi måtte helt til det 77. minutt før dommeren igjen kunne finne fram målprotokollen. Og det lovet bra for de gjestende bergenserne.

Etter innlegg fra venstre skjøt Bengt Sæternes på volley. Skuddet var hardt, men ikke spesielt velplassert. Men Kjetil Wæhler sto i veien, og styrte ballen inn bak en sjanseløs Arason i VIF-målet.

Det ble ikke flere mål på Ullevaal. Gjestene våknet etter scoringen, men maktet ikke å overliste Arason igjen.

Nærmest var Bengt Sæternes, som etter et nydelig innlegg fra Bjørn Dahl var millimetre unna en hode-scoring. Kampen ebbet ut, og nå kan Vålerenga begynne å se oppover tabellen.

Brann må begynne å se bak seg.

Brann-kaptein Martin Andresen var ikke spesielt fornøyd etter kampen, men avviser at Brann har et problem.

- Alle lag vil oppleve motgang. I perioder kjører vi over Vålerenga, men vi er ikke bevegelige nok på topp, sier Andresen.

- Teoretisk kan vi nå dem igjen, men jeg tror Brann vinner i år. De har den beste elleveren, men det kan jo forandre seg, mener VIF-trener Kjetil Rekdal.

Etter 72 minutter skjedde det som setter bergenshjerter i halsen. 

Da hinket nemlig Robbie Winters av banen, og TV-bildene viste en fysioterapeut som surret bandasje rundt høyrebeinet.

- Er Winters skadd?

- Han fikk seg en liten smell, ja. Det var ei lårhøne. Jeg har ikke snakket med ham, men jeg er sikker på at han er klar til neste match, sier Mons Ivar Mjelde til Dagbladet.no.