Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seriemesterne angrepet på banen

Zürich vant på overtid.

(Dagbladet.no:) Alt så ut til å gå Basels vei. Det var spilt to minutter av tilleggstida, og stillingen var 1-1. Champagnen ble gjort klar i Basel-garderoben.

Så, i det 93. minutt:

Iulian Filipescu scorer på et innlegg og sørger for 2-1 til Zürich. Dermed ble de seriemestere i stedet.

Det var ikke lett å svelge for hjemmefansen.

- Kaos i ti timer

Basel-supporterne stormet banen, og jagde Filipescu over store deler av St. Jakob Park. Rumeneren ble truffet av flere spark og et bluss (fyrverkeri) ble også avfyrt mot ham.

- Fansen ble gale. Det var kaos i to timer etter kampen. Vi måtte bli igjen på stadion til det hadde roet seg, sier Basels svenske midtstopper Daniel Majstorovic til Aftonbladet.

Det var masse politi til stede under kampen, siden det var en seriefinale mellom to så store rivaler. Takket være dette ble skandalen mindre enn den kunne blitt. Gummikuler, tåregass og vannkanoner ble brukt for å holde de rasende og skuffede supporterne tilbake.

FLYKTET INN I GARDEROBEN: Her løper Basel-spillerne inn i garderoben etter tapet mot Zürich, som kostet dem seriegullet. Etter kampen var det kaos i to timer. Foto: EPA
FLYKTET INN I GARDEROBEN: Her løper Basel-spillerne inn i garderoben etter tapet mot Zürich, som kostet dem seriegullet. Etter kampen var det kaos i to timer. Foto: EPA Vis mer

Majstorovic skjønner at det tok helt av.

- Zürich er jo våre største rivaler, bortsett fra Grasshoppers.

Første seier på 25 år

Basel lå tre poeng foran Zürich før kampen, men gjestene hadde bedre målforskjell.

- Vi eide kampen. 0-1 kom på deres første skudd. Vi utliknet, men ble litt passive. Vi kan bare skylde oss selv, sier Majstorovic.

Før lørdagens kamp hadde Basel spilt 59 hjemmekamper på rad uten tap. Nå er den rekken brutt, og det på verst tenkelige måte. Zürich vant sitt første mesterskap på 25 år.

Den sveitsiske avisa 20 minuten kaller gårsdagens seriefinale for det mørkeste kapittelet i sveitsisk fotballhistorie.

- Går jeg ut så dør jeg, sa Zürich-spiller Steve van Bergen til pressen inne på stadion.

Seriemesterne angrepet på banen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling