Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seriemordere på overtid

Til alle som håper på spenning i Tippeligaen: Glem det!

SKIEN (Dagbladet): 44 sekunder på overtid headet Ronny Deila Rosenborg til 3- 2 i eget mål. 25 sekunder seinere nektet han å ta straffespark. Og med Espen Johnsens redning økte RBK ledelsen til sju poeng.

2- 2 på Odd Stadion ville vært et resultat Rosenborg hadde tatt med seg hjem i ubeseiret lettelse. Trønderne var nemlig ikke gode nok til å vinne kampen sjøl i går kveld. Men i løpet av ett ellevillt minutt på overtid gjorde de akkurat det. Og tok livet av Tippeligaen 2003.

Føler med Odd

- Jeg føler med Odd, sier RBK-trener Åge Hareide.

- Først ledet de 2- 0 og mistet to poeng da vi klarte å utlikne. Så mistet de det siste med et sjølmål på overtid. Og da de fikk sjansen til å ta tilbake det ene gjennom straffesparket som fulgte med en gang - så misset de. Klart det må føles veldig surt.

Men:

- Jeg kan ikke sitte her og være trist for at de gjør feil, fortsetter Hareide.

- Det eneste jeg kan gjøre er å være ærlig. Og konklusjonen på denne kampen var at vi var heldige. Veldig heldige.

Fordi Ronny Deila altså var maksimalt uheldig da han møtte en crossball fra Dagfinn Enerly foran eget mål i kampens døende sekunder. Med følelsen av å ha Frode Johnsen i ryggen gikk han direkte og knallhardt på ballen. Men isteden for å klarere til corner feide han ballen rett i mål. Til Erik Holtans store overraskelse.
- Det var ikke akkurat det jeg hadde ventet, sier Odd-keeperen.

- Den var jo utakbar. Og så hard, da, gitt - den bare blåste inn. Det må være veldig tungt for Ronny (Deila).

Odd-stopperen satt med døtrene som trøst i garderoben og forklarte kampens dramatiske sluttminutt. Headingen han skulle sende pokkerivold inn blant RBK-supporterne var jo bare halve dramaet. For da Espen Hoff skaffet hjemmelaget straffespark i en tvilsom duell med Espen Johnsen rett fra avspark, sto det i boka at Ronny Deila skulle fram og ta det.

Og så nektet han.

- Jeg var ikke ferdig med sjølmålet, sier han.

- Det skjedde jo så fort - det var så veldig mange andre og dårlige tanker som føyk rundt i hodet mitt. Og fordi jeg ikke følte meg sikker, overlot jeg jobben til Christian (Flindt Bjerg).

Som misset.
- Jeg hadde sikkert bommet, jeg også, sier Ronny Deila.

- Det var ikke Christians skyld at vi ikke fikk poeng. For slike ting kan skje i fotball, og i denne kampen gikk det ut over oss.

Landslagsproblemer

Ingen i RBK-garderoben hevet stemmen for å motsi det. De bare satt der og visste hvor heldige de hadde vært. Men en forklaring fantes - i hvert fall en mulig forklaring. Ikke på hellet, men på den dårlige kampen.

- Landslaget, sier Åge Hareide.

- Rosenborg har historie for å være svake når flere har vært på samling. Treningene hjemme mister kvalitet og de som er ute får ikke den treningen og matchingen de trenger. Det er et faktum det er veldig vanskelig å gjøre noe med.

Likevel leder altså trønderne Tippeligaen med sju poeng. Etter sju serierunder.

- Kanskje vi vinner med 26, fleiper Hareide. Før han henter seg inn igjen og prøver å dempe det alle sier, mener og nærmest har akseptert. At kampen om gullet vel er over.

- Mye kan skje, sier RBK-sjefen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media