Seriestarten i Spania går som planlagt

Striden mellom klubbene om TV-rettighetene.

STARTER TIL HELGA:Lionel Messi og Cristiano Ronaldo vil etter all sannsynlighet kjempe om seriegullet for Barcelona og Real Madrid den kommende sesongen. Seriestart er til helga. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
STARTER TIL HELGA:Lionel Messi og Cristiano Ronaldo vil etter all sannsynlighet kjempe om seriegullet for Barcelona og Real Madrid den kommende sesongen. Seriestart er til helga. Foto: AP Photo/Manu Fernandez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Serieåpningen i spansk eliteseire vil sparkes i gang etter planen kommende helg. Men striden mellom klubbene om TV-rettighetene vedvarer.

Etter et hastemøte mellom de 13 misfornøyde klubbene og den spanske ligaledelsen (LFP), ble det tirsdag klart at det ikke blir fotballstreik med det første.

Partene har ikke blitt enig om en ny TV-avtale, men det er framskritt i samtalene. At den spanske idrettsministeren, Miguel Cardenal, har involvert seg i saken, har roet ned situasjonen.

- Det må komme en løsning, men den er ikke klar i morgen. Det er et stort steg framover at idrettsministeren er klar over problemene som må rettes opp i, sa Betis-president Miguel Guillen tirsdag.

Et flertall av eliteserieklubbene er sinte over at kringkasterne Canal+ og Mediapro ikke har klart å løse tvisten om TV-rettighetene for spansk toppfotball. Klubbene truet med å utsette seriestarten.

Dagens modell har gjort at Real Madrid og Barcelona har egne TV-avtaler og håver inn klart mest i mediepenger. Mange ønsker å tilnærme seg måten tysk Bundesliga fordeler TV-midlene på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer