Serverte FIFA en tale det stinket av

Tidenes mest inhabile smisking fra Spania og Portugal?

HOLDT FORSVARSTALE FOR KORRUPSJONSMISTENKTE FIFA-MEDLEMMER: Spania/Portugal fikk applaus fra salen da de fastslo at FIFA er en rein organisasjon, bestående av ærlige og hardtarbeidende mennesker. Her poserer Spanias sportsminister Jaime Lissavetzky, generalsekretær Angelo Brou i det portugisiske fotballforbundet, FIFA-president Sepp Blatter og sjefen for den spansk/portugisiske VM-søknaden, Angel Maria Villar Llona.  Foto:  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
HOLDT FORSVARSTALE FOR KORRUPSJONSMISTENKTE FIFA-MEDLEMMER: Spania/Portugal fikk applaus fra salen da de fastslo at FIFA er en rein organisasjon, bestående av ærlige og hardtarbeidende mennesker. Her poserer Spanias sportsminister Jaime Lissavetzky, generalsekretær Angelo Brou i det portugisiske fotballforbundet, FIFA-president Sepp Blatter og sjefen for den spansk/portugisiske VM-søknaden, Angel Maria Villar Llona. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ZÜRICH/OSLO (Dagbladet): Litt over klokka 16 i ettermiddag får vi svaret på hvilke land som får arrangere VM i 2018 og 2022.

I løpet av torsdagen har England seilt fram som den største favoritten, etter en sterk presentasjon fra trekløveret David Beckham, David Cameron og Prins William.

Men kandidaturet til Spania og Portugal er også i det absolutte favorittsjiktet. Spanske Angel Maria Villar Llona, som både er sjef for den spansk/portugisiske VM-søknaden og visepresident i FIFA, talte under den avsluttende presentasjonen i Zürich i dag.

Han brukte anledningen til å frikjenne komitémedlemmene for alle beskyldninger om korrupsjon og pengesnusk - og langet i stedet ut mot den «løgnaktige pressen»

- FIFA er en rein organisasjon, og styremedlemmene er ærlige og hardtarbeidende menn, het det i Spania/Portugals presentasjon.

- Nok sladder og løgner Forsvarstalen høstet klappsalver fra salen. Til sammenligning fikk ikke Prins William applaus før Sepp Blatter ba om det.

Llona var imidlertid ikke ferdig med å renvaske styremedlemmene i FIFA, der én av tre med stemmerett er knyttet til tvilsom omgang med penger eller dokumenterte korrupsjonsanklager:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer