Servet ut av Wimbledon

Ikke uventet, Christian Ruud fikk være med de store gutta i 2 timer og 25 minutter før årets Wimbledon var over for hans del: - Men jeg tror dette var min beste kamp på gress.

Det sier Ruud til Dagbladet etter at franske Cedric Pioline (31) hadde vunnet 3- 1 i sett på bane nummer 13 i går. Pioline er seedet som nummer seks i den tradisjonsrike Wimbledon-turneringen.

US Open neste

- Han var god, veldig god. Jeg har aldri tidligere spilt mot ham, og selvsagt er jeg aldri fornøyd etter å ha tapt. Men i første sett satt servene min ganske bra. I andre sette stemte det ikke for meg, sier Christian Ruud til Dagbladet.

Ruud tapte første sett i tie break 7- 6 (4). I det andre servet Pioline nordmannen ut av bana og vant 6- 1.

Men. Christian Ruud kom seg til hektene og stakk avgårde med 6- 4 i tredje.

- Da spilte jeg veldig bra til å være på gress, sier Ruud. Som etter kampen pakket kofferten og reiste til Norge.

- Nå skal jeg hjem for å trene på grus til US Open, det går i ett dette her, sier vår eneste tennisproff med en viss status.

Vil til OL

Han har også store forhåpninger om å reise til Sydney for å representere Norge under OL. Hvis Olympiatoppen gir ham klarsignal. Ruud har fått beskjed om at han må prestere bedre resultater, kampen i går burde være fordel Ruud:

- Jeg tror det blir OL, jeg er tatt ut av ATP. Så får vi se, sier Ruud som lenge har slitt med en vond skulder.

I går fra klokka 12.00 til 14.25 var den bedre:

- Jeg merker ikke så mye, men jeg blir fortere sliten og stiv i ryggen. Det ble jeg også nå, sier Ruud til Dagbladet, mens publikum nyter de første av i alt 12 000 flasker champagne som går med når baller blir spilt over britiske nett.